«The Challenge»: Η πρώτη ταινία που θα γυρίστεί στο διάστημα

Πρόκειται για συνεργασία με την Κρατική Υπηρεσία Διαστήματος της Ρωσίας

Αντίγραφο του Main Image x2 4 Διάστημα, ταινια

Η ταινία «The Challenge» θα αποτελέσει την πρώτη ταινία που γυρίζεται στο διάστημα σε συνεργασία με την Κρατική Υπηρεσία Διαστήματος της Ρωσίας.

Η παγκόσμια βιομηχανία του κινηματογράφου προσπαθεί να βρίσκει νεές ιδέες ώστε να κερδίσει όλο και περισσότερους θεατές σε όλο τον κόσμο. Μέσα σε αυτές είναι και εκείνη που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο και αφορά την πρώτη ταινία που θα γυριστεί στο διάστημα και πιο συγκεκριμένα στον Διεθνή Διαστημικό σταθμό. Η ηθοποιός Γιούλα Πέρεσιλντ ταξίδεψε μαζί με τον σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο για να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα του «The Challenge», συνοδευομένοι από τον βετεράνο κοσμοναύτη Άντον Σκαλπέροβ.

the challenge 0 Διάστημα, ταινια

Η ηθοποιός Γιούλα Πέρεσιλντ στον ISS / © NASA

24768301 Διάστημα, ταινια

Το πλήρωμα του Soyuz MS – 19 πριν την απογείωση.

© SPACE CENTRE SOUTH/ROSCOSMOS PRESS SERVICE HANDOUT/ EPA

Το να μείνει κανείς για κάποιο καιρό στο διάστημα δεν είναι μία εύκολη διαδικάσια, γι΄αυτό τον λόγο οι εμπλεκόμενοι πέρασαν από εκπαίδευση ώστε να μάθουν τις συνθήκες που επικρατούν εκτός της γήινης ατμόσφαιρας. Το «Κέντρο Γιούρι Γκαγκάριν για την Εκπαίδευση Κοσμοναυτών» ήταν το μέρος εκπαίδευσης του μικρού κινηματογραφικού πληρώματος το οποίο θα παραμείνει για 12 μέρες στο διάστημα με σκοπό να ολοκληρώσει τα γυρίσματα.

athensvoice.gr