Θεάθηκε στην Αγία Νάπα η μικρή Μαντλίν;

madelein ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, υπόθεση Μαντλίν

Από το 2007 που εξαφανίστηκε η Μαντλίν Μακ Καν, υπήρξαν πάνω από 8,600 αναφορές ότι θεάθη σε κάποια περιοχή. Μέσα σε αυτές τις περιοχές ήταν και η Κύπρος.

Η μικρή Μαντλίν, το πρόσωπο της οποία έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες σε όλη τον κόσμο όταν εξαφανίστηκε, θεωρείται ως το πιο «αναγνωρίσιμο» εξαφανισμένο παιδί του κόσμο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν 8685 αναφορές για το άτυχο παιδί σε περισσότερες από 101 διαφορετικές χώρες από τις 3 Μαΐου 2007.

Η αξιοπιστία των πληροφοριών δεν είναι η ίδια σε κάθε περίπτωση, ενώ σε κάποιες χώρες που θεωρήθηκε μια μαρτυρία αξιόπιστη, άρχισε έρευνα από την τοπική αστυνομία.

Η πληροφορία που την συνδέει με την Αγία Νάπα

Να σημειωθεί ότι το 2012 η κυπριακή αστυνομία βρέθηκε σε κινητοποίηση μετά την πληροφορία ότι το κοριτσάκι θεάθηκε στην Αγία Νάπα. Συγκεκριμένα, Βρετανός που βρισκόταν στην Αγία Νάπα είπε ότι είδε το κορίτσι με μια οικογένεια. Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες ότι σε βάρος της ίδιας οικογένειας είχε γίνει λίγες ημέρες νωρίτερα καταγγελία για κλοπή αντικειμένων από το διαμέρισμα που ενοικίαζαν. Εκπρόσωπος της κυπριακής Αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η οικογένεια έχει πιθανότατα φύγει από την Κύπρο. Η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενη στο ότι οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με όσα βγήκαν στη δημοσιότητα, η εν λόγω οικογένεια δεν εντοπίστηκε ποτέ.

graphic maddie map europe ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, υπόθεση Μαντλίν

Σε άλλες έξι περιπτώσεις οι αναφορές ήταν αξιόπιστες. Συγκεκριμένα, μεταξύ 4-17 Μαΐου βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην Πορτογαλία κατέγραψε ένα κοριτσάκι, το οποία έμοιαζε με την μικρή Μαντλίν. Το κοριτσάκι συνοδευόταν από δύο άντρες και μια γυναίκα.

Πάντως πηγή στην Scotland Yard ανέφερε σε βρετανικά ΜΜΕ ότι κυνηγούν ένα «σημαντικό» πρόσωπο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όσον αφορά στο ντοκιμαντέρ του Netflix με τον τίτλο «The Disappearance of Madeleine McCann», η οικογένειά της δήλωσε ότι δεν θα το παρακολουθήσει.

Πηγή: Sigmalive