Θρίλερ με πτήση με προορισμό την Χαβάη – 36 τραυματίες λόγω αναταράξεων (VID)

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν επιβάτες πτήσης εξαιτίας σοβαρών αναταράξεων

785BA731 E69B 43B1 A8E7 4CA5C5776BB2

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν επιβάτες πτήσης της Hawaiian Airlines εξαιτίας σοβαρών αναταράξεων. Μάλιστα ορισμένοι χρειάστηκε να μεταφερθούν στα επείγοντα νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η πτήση από το Φoίνιξ της Αριζόνα στη Χονολουλού της Χαβάης μετατράπηκε σε πραγματικό εφιάλτη για τους 278 επιβάτες και τα 10 μέλη του πληρώματος.

Όπως έγινε γνωστό, οι αναταράξεις σημειώθηκαν περίπου 15 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους. Η Υπηρεσία Επειγόντων Περιστατικών της Χονολουλού, σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι 11 από τους επιβάτες ήταν σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και ένα βρέφος 14 μηνών.

Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές έκτακτης ανάγκης στη Χονολουλού, κάποιοι είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, άλλοι είχαν υποστεί ρήξεις ή και απώλεια συνείδησης.

Αρκετοί επιβάτες τραυματίστηκαν χτυπώντας πάνω στα τοιχώματα της καμπίνας και υπέστησαν μώλωπες και εκδορές, ενώ ορισμένοι αισθάνθηκαν ναυτία και τάση για εμετό. Τουλάχιστον ένας από τους επιβάτες έχασε τις αισθήσεις του, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ιατρικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της Χονολουλού, Τζιμ Άιρλαντ.

Ο υπεύθυνος της αεροπορικής εταιρίας χαρακτήρισε τις ακραίες αναταράξεις ως μια «μεμονωμένη ανωμαλία». Όπως τόνισε ο ίδιος, η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ξαναδεί αντίστοιχο φαινόμενο στην πρόσφατη ιστορία.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και αισθανόμαστε τυχεροί που δεν υπήρξαν θάνατοι ή άλλοι κρίσιμοι τραυματισμοί. Ελπίζουμε όλοι οι επιβάτες να αναρρώσουν σύντομα πλήρως» σημείωσε ο Άιρλαντ στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Τη στιγμή που ξεκίνησαν οι αναταράξεις κατά τη διάρκεια της πτήσης, η ένδειξη για χρήση της ζώνης ασφαλείας ήταν αναμμένη, ωστόσο πολλοί επιβάτες φαίνεται πως την είχαν λύσει. Η Κεϊλί Ρέιες, η οποία ταξίδευε με τη μητέρα της, είπε στο Hawaii News Now ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε μόλις επιστρέψει από την τουαλέτα όταν άρχισε να τραντάζεται το αεροπλάνο και δεν είχε προλάβει να δέσει τη ζώνη της. «Τινάχτηκε πάνω και χτύπησε στην οροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Enikos.gr