Τι είπε ο Πάπας για τα εμβόλια COVID19 και τους αντιεμβολιαστές (BINTEO)

papasfragiskostaxidi Coronavirus, εμβολιασμοΣ, ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Από τον Αύγουστο  ο Πάπας Φραγκίσκος είχε απευθύνει  μια ισχυρή έκκληση προς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν με εγκεκριμένα εμβόλια Covid-19, αποκαλώντας το «πράξη αγάπης».Ο Φραγκίσκος, ο οποίος έχει εμβολιαστεί κατά του COVID, έχει συχνά παροτρύνει άλλους να εμβολιαστούν για το κοινό καλό.

Σε σχετικό βίντεο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ad Council, ο Πάπας Φραγκίσκος επαίνεσε το έργο ερευνητών και επιστημόνων για την παραγωγή ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων Covid-19. «Χάρη στη χάρη του Θεού και στο έργο πολλών, έχουμε τώρα εμβόλια για να μας προστατεύσουν από τον Covid-19», είπε.

Πρόσθεσε ότι τα εμβόλια «φέρνουν ελπίδα για τον τερματισμό της πανδημίας, αλλά μόνο εάν είναι διαθέσιμα σε όλους και εάν συνεργαστούμε μεταξύ μας».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει κατά το παρελθόν πως δεν κατανοεί γιατί οι άνθρωποι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, λέγοντας ότι «η ανθρωπότητα έχει μια ιστορία φιλίας με τα εμβόλια» και ότι η γαλήνια συζήτηση για τα εμβόλια είναι  απαραίτητη για να τους βοηθήσει.

«Ακόμη και στο Κολέγιο των Καρδιναλίων, υπάρχουν κάποιοι αρνητές», είχε δηλώσει. Σημείωσε ότι ένας από αυτούς, ο «καημένος», είχε νοσηλευτεί με τον ιό. Αυτή ήταν μια προφανής αναφορά στον καρδινάλιο των ΗΠΑ Ρέιμοντ Μπερκ, ο οποίος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ και τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα μετά τη μόλυνση του ιού.

Ο Φράνσις ανέφερε επίσης το γεγονός ότι οι αντι-εμβολιαστές έχουν εμβόλια που πρέπει να ευχαριστήσουν που δεν χρειάζεται να ανησυχούν πια για πράγματα όπως η πολιομυελίτιδα. «Είναι λίγο περίεργο, γιατί η ανθρωπότητα έχει μια ιστορία φιλίας με τα εμβόλια», είπε ο Φράνσις, σημειώνοντας ότι για δεκαετίες, τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της πολιομυελίτιδας, «και κανείς δεν είπε τίποτα».

Υπέθεσε ότι η «μολυσματικότητα της αβεβαιότητας» οφειλόταν στην ποικιλομορφία των εμβολίων για τον COVID-19, στον γρήγορο χρόνο έγκρισης και στην πληθώρα «επιχειρημάτων που δημιούργησαν αυτόν τον διχασμό» και στον φόβο.

Ο Φραγκίσκος σημείωσε ότι το Βατικανό είχε εμβολιάσει τους κατοίκους, το προσωπικό και τις οικογένειές τους «με εξαίρεση μια πολύ μικρή ομάδα» και «μελετούν πώς να τους βοηθήσουν». Για όσους εξακολουθούν να φοβούνται, είπε: «Πρέπει να το ξεκαθαρίσουν και να μιλήσουν με ηρεμία».

Προηγουμένως, το Βατικανό είχε πει ότι είναι «ηθικά αποδεκτό» για τους Καθολικούς να εμβολιάζονται κατά του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βασίζονται σε έρευνα που προέρχονται από κυτταρική σειρά εκτρώσεων. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Πάπας δήλωσε ότι η μη λήψη εμβολίων που είναι γνωστό ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά είναι «αυτοκτονική άρνηση».Είπε πως  ίσως κάποιοι άνθρωποι φοβήθηκαν στην αρχή γιατί υπήρχαν διάφορα εμβόλια διαθέσιμα και κάποια αποδείχτηκαν «κάτι  περισσότερο από απεσταγμένο νερό».Δεν κατονόμασε ωστόσο κανένα εμβόλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Famagusta.News https://famagusta.news/news/ti-eipe-o-papas-gia-ta-emvolia-covid19-kai-tous-antiemvoliastes-binteo/?preview_id=356953&preview_nonce=8754dca73c&post_format=standard&_thumbnail_id=-1&preview=true