Τι έπαθαν οι γάτες και οι σκύλοι στη Βρετανία και έγιναν μπλε

Τι έπαθαν οι γάτες και οι σκύλοι στη Βρετανία και έγιναν μπλε

Και άλλα ζωάκια άλλαξαν… χρώμα

Η αιτία του «κακού» ήταν μία φωτιά πήρε «αμπάριζα» σάκκους με σκόνη μελάνης – Δεν γλίτωσαν ούτε στέγες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα
Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της πόλης Κλάκτον, στον Έσεξ της Αγγλίας όταν είδαν μπροστά τους γάτες, σκύλους και λαγουδάκια… βαμμένα μπλε!

Πώς συνέβη αυτό και τα γλυκύτατα ζωάκια έμοιαζαν βγαλμένα από τα Στρουμφάκια ή το Avatar; Σύμφωνα με το BBC, η αιτία του «κακού» ήταν μία φωτιά που ξέσπασε σε ένα σκάφος και σε έναν μικρό, ξύλινο αποθηκευτικό χώρο, το βράδυ της Πέμπτης.

Στις φλόγες όμως τυλίχθηκαν και επτά σακιά που βρίσκονταν δίπλα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά και σε αυτά περιείχαν σκόνη από μπλε μελάνι. Τα σακιά άνοιξαν και μεγάλες ποσότητες από τη σκόνη απελευθερώθηκαν στον αέρα.

Αυτή η σκόνη λοιπόν, «έκατσε» στο τρίχωμα αρκετών κατοικίδιων. 

Ένας από τους κατοίκους της περιοχής δήλωσε στο BBC ότι διαπίστωσε πως κάτι δεν πάει καλά όταν είδε το πρώτο μπλε ζωάκι.

«Δεν είναι σύνηθες να βλέπεις μία μπλε γάτα να κάθεται στο δρόμο. Η γλυκούλα μου έμοιαζε σαν στρουμφάκι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι υπεύθυνοι δηλώνουν πως δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ενώ αρκετές γάτες έχουν ήδη πλυθεί αλλά το χρώμα θα ξεβάψει σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, από τη μπογιά δεν γλίτωσαν ούτε και τα σπίτια, με στέγες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα να έχουν γίνει μπλε.

Πηγή