Τουλάχιστον 18 πολίτες νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ

2018 3 23 Heavily damaged buildings are seen at a marketplace after the Assad Regime carried out air strikes in Idlib20180323 2 29410228 31977506 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, Ρωσία, Συρία

Δεκαοκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη στη βορειοδυτική Συρία, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών τις οποίες πιστεύεται ότι εξαπέλυσε η Ρωσία, ο ισχυρότερος σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Οι επιδρομές στοχοθέτησαν κατοικημένη περιοχή στην περιφέρεια Ζάρνταν, στην επαρχία Ιντλίμπ. Είχαν επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι περίπου πενήντα πολίτες, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, που αρχικά είχε κάνει λόγο για 11 νεκρούς. Ο απολογισμός είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί, διότι πολλοί άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από κτίρια που μετατράπηκαν σε συντρίμμια, σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
 
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη επιτόπου είδε έναν μεγάλο κρατήρα ανάμεσα σε διώροφα και τριώροφα ακίνητα που κατέρρευσαν εν μέρει ή ολοσχερώς. Σε κοντινό νοσοκομείο, ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγονταν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και τραυματιοφορείς, πρόσθεσε.
 
Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ παραμένει εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης και το κατέχουν διάφορες οργανώσεις ανταρτών ή τζιχαντιστών. Μετά την εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία το 2015 στο πλευρό του, το συριακό καθεστώς έχει ανακτήσει τον έλεγχο της μισής και πλέον επικράτειας της χώρας. Πάνω από 350.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα αυτή, το 2011.

 

Πηγή