Τουλάχιστον 8 νεκροί σε λύκειο στο Τέξας μετά από εισβολή ενόπλου (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

180518092925 03 texas santa fe high school 0518 exlarge 169 3 ΕΝΟΠΛΟΣ, ΤεξαΣ

Οκτώ έως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σχολείο στο Τέξας, όταν ένοπλος εισέβαλε στο Λύκειο στο Σάντ Φε και άνοιξε πυρ, σπέρνοντας τον πανικό και τον θάνατο.

Οι νεκροί στην πλειονότητά τους είναι μαθητές. Αναφέρθηκε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, όμως προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί η σοβαρότητα των τραυμάτων του. Ένας μαθητής του σχολείου έχει συλληφθεί και κρατείται.

Ένας δράστης μπήκε σε μια τάξη στο Santa Fe High School και άρχισε να πυροβολεί, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Ο μάρτυρας είπε στην KTRK ότι είδε ένα κορίτσι που πυροβολήθηκε στο πόδι.

Λίγο αργότερα, ένας ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με τον Cris Richardson, βοηθό διευθυντή. Είπε στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν κοντά στο σχολείο ότι υπήρξε ένοπλος, αλλά “αυτό το πρόσωπο έχει συλληφθεί και είναι ασφαλισμένο”.

Η αστυνομία, η οποία ανταποκρίθηκε με 20 περιπολικά, απέκλεισε την περιοχή και διεξάγει έρευνες.

Εντοπίστηκαν εκρηκτικά τα οποία δείχνουν τη μανία του δράστη, ο οποίος φέρεται να ήθελε να τινάξει το σχολείο στον αέρα.

Το προφίλ του φερόμενου δράστη

Ο ύποπτος κατονομάσηκε ως ο 17χρονος Δημήτριος Παγουρτζής, ελληνικής καταγωγής.

Ο ύποπτος παίζει στην ομάδα ποδοσφαίρου της Santa Fe High School και είναι μέλος μιας ομάδας χορού με μια τοπική ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Ο Παγουρτζής φέρεται ότι είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες του ίδιου να φορά ένα μπλουζάκι με τη φράση Born to Kill (“Γεννημένος να σκοτώνει”) ενώ σε άλλον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν φωτογραφίες του με ένα όπλο και ένα μαχαίρι. Η σελίδα του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.

σδ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε “πολύ-πολύ θλιβερή” τη σημερινή, μιλώντας για μια “φρικτή επίθεση”. Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

 

Πηγή