Τουρκία: Μπακλαβάς χωρίς φιστίκι, τοστ και πίτα χωρίς τυρί λόγω φτώχειας

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ο μπακλαβάς χωρίς φιστίκι πωλείται στην τιμή των 19,90 τουρκικών λιρών αντί των 150 που πωλείται ο κανονικός.

557cb01e 0116 4f37 9983 cc8c7f62503f tourkia koronoios erdogan metra Τουρκία

Μπακλαβά χωρίς φιστίκι, τοστ χωρίς τυρί, πίτα χωρίς τυρί, πουλούν πλέον σε περίπτερα στην Τουρκία λόγω φτώχειας, σύμφωνα με τις τουρκικές αντιπολιτευτικές εφημερίδες, οι οποίες μάλιστα επικαλούνται τουίτ στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, ο μπακλαβάς χωρίς φιστίκι πωλείται στην τιμή των 19,90 τουρκικών λιρών αντί των 150 που πωλείται ο κανονικός. Επίσης, το γνωστό “τοστάδικο” Μεχμέτ Ερόλ στο Γκαζιάντεπ, την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη άρχισε να πουλάει άδειο τοστ για δύο λίρες. Ο σύμβουλος του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ντενίζ Ντεμίρ ανέβασε φωτογραφία από μενού στο τουίτερ με τη γνωστή παραδοσιακή τουρκική πίτα ‘γκιοζλεμέ’ που άλλοτε φτιάχνεται με τυρί, πατάτα ή κιμά σχολιάζοντας: “Μετά τον σκέτο μπακλαβά και το σκέτο τοστ, τώρα και σκέτο γκιοζλεμέ…”. Στο μενού διευκρινίζεται ότι η πίτα είναι άδεια και πωλείται έναντι 10 λιρών.