Τουρκία: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δέχθηκε επίθεση από πλήθος στην Άγκυρα

Ο αρχηγός του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι καλά στην υγεία του.

kilicdaroglu epithesi 3

Επίθεση από ωρυόμενους άνδρες δέχτηκε στην Άγκυρα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, ενώ βρισκόταν στην κηδεία Τούρκου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο Κιλιτσντάρογλου είναι καλά στην υγεία του, αφού πρόλαβαν να τον απομακρύνουν από το πλήθος φρουροί της ασφάλειάς του.

Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν τον Κιλιτσντάρογλου να δέχεται επίθεση στο κεφάλι τουλάχιστον δύο φορές, καθώς οι φρουροί ασφαλείας προσπαθούν να κρατήσουν μακριά δεκάδες άνδρες που φωνάζουν με σφιγμένες γροθιές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren, ο αρχηγός του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κατάφερε να φύγει από το σημείο και να εισέλθει σε ένα κοντινό σπίτι. Στη συνέχεια πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι φωνάζοντας «Έξω το PKK».

«Στο περιστατικό, είμαστε όλοι διασκορπισμένοι. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι καλά. Έχει οδηγηθεί σε ασφαλές μέρος», δήλωσε ο Λεβέντ Γκιοκ, βουλευτής του CHP από την Άγκυρα. «Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Ο Κιλιτσντάρογλου θα κάνει δήλωση».

Ο Κιλιτσντάρογλου πέτυχε πολλές νίκες στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, καθώς οι υποψήφιοί του κέρδισαν και στους βασικούς δήμους της χώρας εκείνους του κόμματος AK του προέδρου Ερντογάν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Το AK έχει υποβάλει δύο αιτήματα για ακύρωση και νέα καταμέτρηση των ψήφων στην Κωνσταντινούπολη επικαλούμενο παρατυπίες, καθώς και ότι ορισμένες ψήφοι ήταν παράνομες.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.