Τραμπ: Ενθάρρυνα τον Τσίπρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Ως έναν ιδιαίτερο άνθρωπο χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για μεγάλη τιμή που τον υποδέχτηκε στον Λευκό Οίκο «από την Ελλάδα, το λίκνο της Δημοκρατίας, της φιλοσοφίας και τόσων άλλων πραγμάτων».

«Η φιλία των ΗΠΑ με τους Έλληνες ήταν μακρά και ανθεκτική», τόνισε ο Τραμπ στις κοινές του δηλώσεις με τον κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα και η Αμερική έχουν συνεργαστεί απέναντι σε κοινές προκλήσεις», συνέχισε ο αμερικανός πρόεδρος και έκανε λόγο για «καρποφόρα και εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα άμυνας, ενέργειας, εμπορίου με τον έλληνα πρωθυπουργό.

«Ευχαριστώ και τους Έλληνες που φιλοξενούν τις αμερικανικές δυνάμεις στη Σούδα και να προσθέσω ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ που δίνουν 2% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες», σημείωσε ακόμη και μίλησε για την αναβάθμιση στον στόλο των F-16, αναφέροντας πως πρόκειται για μια συμφωνία που θα ενισχύσει τη συνεργασία μας.

«Οι Αμερικανοί στέκονται δίπλα στους Έλληνες καθώς ανακάμπτουν», τόνισε και συμπλήρωσε πως ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.