Τραγωδία στον Δούναβη: Τουλάχιστον 7 νεκροί από ναυάγιο

Ναυάγιο1 Δούναβης, Ναυάγιο

Το ναυάγιο το βράδυ της Τετάρτης στη Βουδαπέστη ενός πλοίου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί τουρίστες για να δουν τα αξιοθέατα και έπλεε στον Δούναβη στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 7 ανθρώπων, ενώ άλλοι 19 αγνοούνται, μετέδωσε η ουγγρική δημόσια τηλεόραση επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό M1, άλλοι 18 επιβάτες ανασύρθηκαν σώοι μετά το ναυάγιο του πλοίου, το οποίο συγκρούστηκε με άλλο πλεούμενο στον Δούναβη, σε μικρή απόσταση από το κοινοβούλιο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας. Το ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI μετέδωσε ότι στο πλοίο επέβαιναν στην πλειονότητά τους τουρίστες από την Ασία.

cna t5d3774a919e142eb9cb1dc6856d1cd84 Δούναβης, Ναυάγιο

Το σκάφος ανατράπηκε μετά τη σύγκρουση στον φουσκωμένο Δούναβη, όπου τα ρεύματα είναι ισχυρά, ενώ στη Βουδαπέστη επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες με σφοδρή βροχόπτωση. Μέλη των σωστικών συνεργείων χρειάστηκε να επαναφέρουν τουλάχιστον έναν από τους τουρίστες που διασώθηκαν μετά το ναυάγιο του πλοίου, που ονομάζεται Γοργόνα.

cna t0df981bc99e5491b9899e6b74f4d3ff2 Δούναβης, Ναυάγιο

Πλάνα που μετέδωσαν ουγγρικά τηλεοπτικά δίκτυα εικονίζουν την μία όχθη του Δούναβη να έχει αποκλειστεί από την αστυνομία στην Πέστη, ακριβώς απέναντι από το Κάστρο της Βούδας, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Η αστυνομία έδωσε εντολή να ανασταλεί η κίνηση όλων των πλοίων στον Δούναβη στο τμήμα του που περνάει από το κέντρο της Βουδαπέστης, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: Alphanews