Σοκ στη Γαλλία: Αποκεφαλισμός γυναίκας και 3 νεκροί σε τρομοκρατικό κτύπημα

Ενας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα την οποία αποκεφάλισε, σε μία εκκλησία της Νίκαιας, στη Νότιο Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, η επίθεση συνέβη κοντά ή μέσα στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της πόλης και ο δράστης έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Πηγή της Αστυνομίας δήλωσε ότι μία γυναίκα αποκεφαλίστηκε, γεγονός για το οποίο μίλησε ήδη η Μαρίν Λε Πέν.

Η επίθεση έγινε ενώ η Γαλλία προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τον αποκεφαλισμό του δασκάλου Σαμουέλ Πατί, στο Παρίσι, από έναν άνδρα με καταγωγή από την Τσετσενία. Ο δράστης δήλωσε ότι ήθελε να τιμωρήσει τον Πατί επειδή έδειξε στους μαθητές του γελοιογραφίες με πρωταγωνιστή τον Μωάμεθ.

Τα κίνητρα της σημερινής επίθεσης δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα και οι αρχές δεν γνωρίζουν αν έχει κάποια σχέση με τα σκίτσα, τα οποία οι Μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα.

Μετά την δολοφονία του Πατί, οι Γαλλικές αρχές και πολλοί Γάλλοι έχουν υπογραμμίσει το δικαίωμα επίδειξης των σκίτσων, τα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει στις διαδηλώσεις συμπαράστασης στον δολοφονηθέντα δάσκαλο.

Πηγή: Huffpost