Τσεχία: Έξι νεκροί από πυροβολισμούς σε νοσοκομείο

fr Νοσοκομείο, ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ, ΤΣΕΧΙΑ

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής πόλης της Τσεχίας Οστράβα, σύμφωνα με την αστυνομία.

H αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο που άνοιξε πυρ, όπως ανέφερε στο Twitter. Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς».

Ελεύθερος ο δράστης της επίθεσης

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο, καθώς και το πανεπιστήμιο στο οποίο υπάγεται και αναζητεί τον δράστη του περιστατικού που παραμένει ασύλληπτος. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Τσεχίας, καθώς και ένα ελικόπτερο συμμετέχουν στην έρευνα του υπόπτου.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες της Τσεχίας που ενδεχομένως γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν με τις αρχές προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της σύλληψης του δράστη.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ο δράστης, που φορούσε κόκκινη ζακέτα, φέρεται να άνοιξε πυρ σε εξωτερικό χώρο το νοσοκομείου, χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Στα social media η εικόνα του φερόμενου ως δράστη στην Τσεχία

Λίγα λεπτά αργότερα, η αστυνομία της Τσεχίας έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία ενός άνδρα με κοντά καστανά μαλλιά και ανοιχτόχρωμα μάτια, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο νοσοκομείο.

φςεφ Νοσοκομείο, ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ, ΤΣΕΧΙΑ

Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως αυξάνει τις δυνάμεις της σε όλα τα «ευαίσθητα» σημεία της πόλης και συνιστά στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Πηγή: philenews