Βερολίνο: Σάλος για τη βίαιη σύλληψη πατέρα μπροστά στα παιδιά του (BINTEO)

Σημαντικές διαστάσεις έχει λάβει το επεισόδιο μεταξύ ανδρών της αστυνομίας του Βερολίνου και σύρων προσφύγων

0A60A762 EFDD 43DF B9FF 877C652F755E

Σημαντικές διαστάσεις έχει λάβει το επεισόδιο μεταξύ ανδρών της αστυνομίας του Βερολίνου και σύρων προσφύγων, με τους πρώτους να χρησιμοποιούν ιδιαίτερα προσβλητικές και ξενοφοβικές εκφράσεις κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ακινητοποιήσουν έναν άνδρα προκειμένου να του περάσουν χειροπέδες, με τη σύζυγό του να φωνάζει «Δεν χρειάζεται να χτυπάτε!» και «Εδώ είναι το σπίτι μου». «Αυτή είναι η χώρα μου κι εσύ είσαι εδώ φιλοξενούμενη», απαντά ο ένας από τους αστυνομικούς και συνεχίζει, απευθυνόμενος στη γυναίκα: «Βούλωστο! Μη με ξανακουμπήσεις! Είστε εδώ στη χώρα μας, πρέπει να φέρεστε σύμφωνα με τους νόμους μας. Εσύ, μη μου φωνάζεις και μη με ξανακουμπήσεις, γιατί θα σε βάλω φυλακή». Μπροστά στο επεισόδιο βρίσκονται τα δύο βρέφη του ζευγαριού.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, οι δύο αστυνομικοί συνέλαβαν τον Σύρο για απάτες σχετικά με προνοιακά επιδόματα, ενώ υπάρχει ανάλογη καταγγελία και σε βάρος της συζύγου του. Το ζευγάρι των Σύρων υπέβαλε πάντως μήνυση κατά των αστυνομικών για σωματικές βλάβες, προσκομίζοντας και το σχετικό βίντεο. Από την πλευρά της αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι η υπόθεση έχει ανατεθεί στην αρμόδια ανεξάρτητη υπηρεσία.