ΒΙΝΤΕΟ: «Χαστούκισε έναν καθηγητή» – Η νέα τάση στο Tik Tok που έχει κάνει άνω κάτω τα σχολεία των ΗΠΑ

Ανεβάζουν το βίντεο με το κατόρθωμά τους - Για εγκληματική συμπεριφορά, κάνουν λόγο οι διευθυντές

Main Image x2 4

Πoνοκέφαλο στην εκπαιδευτική κοινότητα των ΗΠΑ προκαλεί η νέα τάση που προωθείται μέσω της εφαρμογής TikTok ενθαρρύνοντας τους μαθητές να χαστουκίζουν τους καθηγητές τους και, εν συνεχεία, να ανεβάζουν το σχετικό βίντεο δείχνοντας το… κατόρθωμά τους.

H νέα τάση έρχεται να αντικαταστήσει τις κλοπές αντικειμένων από τους χώρους των σχολείων φέρνοντας τα πάνω-κάτω στα σχολεία των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Washington Post».

Οι καθηγητές ψάχνουν να βρουν τρόπους με τους οποίους θα φρενάρουν αυτή την απείθαρχη πράξη των ανηλίκων σε βάρος των δασκάλων και καθηγητών τους.

Η τάση αυτή ενέπνευσε τους μαθητές μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό στο Μιζούρι.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, καθηγητές και δάσκαλοι βρίσκονται σε επιφυλακή αναζητώντας την κατάλληλη τιμωρία που θα αποτρέψει τη νέα αυτή τάση.

@2kute4wordz

♬ original sound – user8802544597052

Η πράξη «Slap a Teacher» (Xαστούκισε έναν καθηγητή) θα πρέπει να θεωρηθεί εγκληματική ενέργεια, όπως υποστηρίζει Αμερικανός καθηγητής.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό του Μιζούρι «KYTV», η εφαρμογή του TikTok ενθαρρύνει τους μαθητές να βιαιοπραγήσουν σε βάρος των δασκάλων τους και εν συνεχεία να ανεβάσουν το σχετικό βίντεο στην εφαρμογή δείχνοντας ότι είναι ατρόμητοι …

Μέχρι τώρα, δύο σχολικές περιφέρειες στο Μιζούρι έχουν αναφέρει επιθέσεις σε εργαζομένους σχολείων.

Επίσης, ένας καθηγητής στο Σπρίγκφιλντ δέχθηκε χαστούκι από μαθητή ενώ στη Νότια Καρολίνα, ένας μαθητής δημοτικού χτύπησε τη δασκάλα του στο πίσω μέρους του κεφαλιού.

«Μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι πλάκα. Είναι εγκληματική συμπεριφορά», υποστηρίζουν σε σχετική επιστολή τους διευθυντές σχολείων στην Καλιφόρνια.

Οι ίδιοι καλούν τους γονείς να ελέγχουν πιο αποτελεσματικά τη δραστηριότητα των παιδιών τους στα social media αλλά και να τους δώσουν να καταλάβουν τη σοβαρότητα των πράξεων τους και τον αντίκτυπο που αυτές θα έχουν.

«Προσέξτε εκπαιδευτικοί!», γράφει η Ένωση Καθηγητών της Καλιφόρνιας σε ανάρτησή της στο Facebook την Τρίτη.

«Σαν να μην έφτανε ο εκτεταμένος βανδαλισμός στα σχολεία μας τον περασμένο μήνα, η ίδια “πρόκληση” που κυκλοφορεί στα δίκτυα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης TikTok και Twitter καλεί τώρα τους μαθητές να χαστουκίσουν ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου».

«Το να χαστουκίζεις έναν εκπαιδευτικό, ανεξάρτητα από το αν έχει ως αποτέλεσμα τραυματισμό, είναι επίθεση και είναι απολύτως απαράδεκτο», προσθέτει στο μήνυμά της η ένωση.

Πηγή: Protothema