ΒΙΝΤΕΟ: Η τηλεόραση που τη γλείφεις, δίνει μια γεύση από το μέλλον

Η συσκευή που κατασκεύασε ο Ιάπωνας Χόμεϊ Μιγιασίτα υπόσχεται να προκαλέσει «επανάσταση»

tttv γευση, Ιαπωνία, οθονη, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, τηλεόραση

Σύντομα οι καταναλωτές θα μπορούν να δοκιμάσουν προτού αγοράσουν. Αυτή τουλάχιστον είναι η ιδέα πίσω από τη νέα εφεύρεση ενός καθηγητή από την Ιαπωνία που σχεδίασε μια τηλεόραση με οθόνη που ο εκάστοτε χρήστης θα μπορεί να γλείψει ώστε να πάρει μια γεύση του προϊόντος που προσφέρεται.

Ο Χόμεϊ Μιγιασίτα, αποκάλυψε το πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο αποκαλεί «TTTV», τα αρχικά από την αγγλική φράση Taste the TV (σ.σ. δοκίμασε την τηλεόραση). Ο καθηγητής του γνωστού Πανεπιστημίου Μέιτζι του Τόκιο, αναπτύσσει τη συσκευή από το 2020 και το σχέδιο που παρουσίασε στέλνει ηλεκτρικά σήματα σε 10 δοχεία γεύσης τα οποία ψεκάζονται στη σωστή αναλογία για να δημιουργήσουν μία συγκεκριμένη γεύση που καλύπτει τη μεμβράνη της οθόνης, η οποία (ευτυχώς) είναι μιας χρήσης. Αυτό που ήθελε να δημιουργήσει είναι η αίσθηση των γεύσεων που έχουν διαφορετικά φαγητά και ποτά που θα μπορούν να προσφέρονται στο μενού ενός εστιατορίου, σε σούπερ μαρκετ κ.α.

«Ο στόχος μου με αυτή τη συσκευή είναι να κάνω εφικτό για τους χρήστες της να έχουν μια μοναδική εμπειρία όπως το να τρώνε σ’ ένα εστιατόριο στην άλλη άκρη του κόσμου, ενώ εκείνοι βρίσκονται στην άνεση του σπιτιού τους», δήλωσε ο Μιγιασίτα. Ανέφερε κιόλας πως η TTTV μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές και πως ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες εταιρίες για να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του από φίρμες που έχουν προϊόντα που λειτουργούν ως συνοδευτικά (σάλτσες, dressings, spreads, dips).

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, η Γιούκι Χο, 22χρονη φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μέιτζι, ζήτησε από την οθόνη να δοκιμάσει σοκολάτα. Έπειτα από μερικές προσπάθειες, η συσκευή αντιλήφθηκε την παραγγελία και ψέκασε τη γεύση πάνω στη μεμβράνη. «Είναι σαν να τρώω σοκολάτα γάλακτος», τόνισε η Χο.

Ο Μιγιασίτα και οι 30 φοιτητές με τους οποίους συνεργάζεται στο εργαστήριό του έχουν κατασκευάσει κι άλλες συσκευές που έχουν να κάνουν με τη γεύση. Όπως για παράδειγμα ένα πιρούνι που ενισχύει τις γεύσεις των φαγητών που κουβαλά. Ο εφευρέτης τόνισε το δημιούργημά του είναι πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η TTTV κέρδισε το 3ο βραβείο στην κατηγορία προωτοποριακής εφεύρεσης των 61ων βραβείωνCreativity Awards στο Τόκιο, τον περασμένο μήνα. Ο Μιγιασίτα, τέλος, αποκάλυψε πως έφτιαξε το πρωτότυπο μόνος του και εκτιμά πως αν η οθόνη του βγει στην αγορά τότε το κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 750 και 800 ευρώ.

via: Newsbeast