Βίντεο: Συγκλονιστική στιγμή διάσωσης 7χρονου που έμεινε 52 μέρες αιχμάλωτος «παιδόφιλου»

Το αγοράκι απήχθη στις 28 Σεπτέμβρη επιστρέφοντας από το σχολείο

porta

Τέλος στον εφιάλτη που έζησε για εβδομάδες στα χέρια του απαγωγέα του ένα 7χρονο αγόρι έβαλαν στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, μετά από επιτυχημένη επιχείρηση για τη διάσωσή του.

Σύμφωνα με το BBC το 7χρονο παιδί είχε απαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου από έναν άνδρα που πιστεύεται ότι είναι παιδόφιλος. Στο βίντεο που δημοσίευσαν οι ρωσικές Αρχές, στελέχη των ειδικών δυνάμεων εμφανίζονται να κόβουν την πόρτα από ενισχυμένο μέταλλο του σπιτιού όπου παρέμενε αιχμάλωτο το αγόρι στο χωριό Μακαρίκα, ανατολικά της Μόσχας, και να συλλαμβάνουν τον ύποπτο.

Την επιχείρηση συντόνισε η Interpol, μετά τον εντοπισμό ενός χρήστη dark web που έδειχνε να συνδέεται με την απαγωγή. Ο ύποπτος απαγωγέας του παιδιου, που έχει τεθεί υπό κράτηση, είναι ο 26χρονος Ντμίτρι Κοπίλοβ, κάτοικος του χωριού Μακαρίκα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, ο νεαρός άνδρας ακούγεται να λέει στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων ότι το αγόρι είναι στο υπόγειο του σπιτιού και παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή. Ο πατέρας του μικρού είπε αργότερα στο πρακτορείο Tass ότι το αγόρι εξετάστηκε από γιατρούς και «τα πηγαίνει καλά». «Είναι υγιής και δεν έχει χάσει βάρος», δήλωσε ο ανακουφισμένος πατέρας που φοβόταν ότι δεν θα ξανάβλεπε το παιδί του.

ipoptos

Ψυχολόγοι έχουν κληθεί να μιλήσουν με το αγόρι και τους γονείς του, ώστε να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν αυτήν την αδιανόητα τραυματική εμπειρία.

Το αγοράκι απήχθη στις 28 Σεπτέμβρη στο κοντικό χωριό Γκόρκι όταν επέστρεφε στο σπίτι του έχοντας κατέβει από το σχολικό λεωφορείο. Σχεδόν 3.000 άτομα συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση αναζήτησης του μικρού.