Βρετανία/COVID19: Τέλος στην απαίτηση για τεστ πριν την άφιξη στη χώρα

Η κυβέρνηση της Βρετανίας κατήργησε την απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση, για επιβάτες που ταξιδεύουν στην Αγγλία

2fa7e84139890ab65a8a0cfed28f4dcb 2 covid19, Αγγλία, Βρετανία, πανδημία, ταξίδια, ΤΕΣΤ

Η κυβέρνηση της Βρετανίας κατήργησε την απαίτηση για τεστ πριν από την αναχώρηση, για επιβάτες που ταξιδεύουν στην Αγγλία.

Μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανέφερε: «Όταν ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Όμικρον, δικαίως θεσπίσαμε ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να επιβραδύνουμε την άφιξή της στη χώρα μας. Αλλά τώρα η Όμικρον είναι τόσο διαδεδομένη που αυτά τα μέτρα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στην ανάπτυξη των κρουσμάτων, ενώ συνεχίζουν να δημιουργούν σημαντικό κόστος για τον ταξιδιωτικό μας κλάδο».

Σημείωσε επίσης ότι τα άτομα που φτάνουν στην Αγγλία δεν θα χρειάζεται πλέον να απομονώνονται μέχρι να λάβουν αρνητικό τεστ PCR, αλλά θα πρέπει να κάνουν rapid τεστ στο τέλος της δεύτερης ημέρας μετά την άφιξή τους.

Εάν αυτό είναι θετικό, θα πρέπει στην συνέχεια να κάνουν μια επιβεβαιωτική εξέταση PCR.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταξιδιώτες που ήθελαν να μεταβούν στη Βρετανία όφειλαν να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό πριν από την αναχώρησή τους με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής Όμικρον

Οι νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες τέθηκαν σε εφαρμογή χθες το πρωί.

Πηγή: Sky