Υποφέρουν οι Τούρκοι πολίτες λόγω της φτώχειας – Σοκάρουν οι μαρτυρίες τους: «Δεν θέλουμε να ζητιανεύουμε»

«Κάθε εβδομάδα βλέπουμε αυξήσεις 3, 4, 5 λίρες. Τι συμβαίνει;» αναφέρουν

virgilabloh 1 Τουρκία, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Σε απελπιστική κατάσταση είναι οι Τούρκοι πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Οι συνέπειες της ακρίβειας είναι δραματικές και πολλοί ανάγκαζονται όπως αναφέρουν ακόμη και να ζητιανεύουν για να ζήσουν χωρίς φυσικά να το θέλουν.

Όπως μετέδωσε σε σχετικό του ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (30/11) οι κάτοικοι της Τουρκία υποφέρουν και δεν έχουν καν τη δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

«Έχω πάθει σοκ. Την περασμένη εβδομάδα αυτά τα αβγά ήταν 14 λίρες, τώρα ανέβηκαν στις 16 λίρες. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε αυξήσεις 3, 4, 5 λίρες. Τι συμβαίνει; Τι είναι αυτό; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά μια κάτοικος.

«Τι είναι αυτό; Tι συμβαίνει στην Τουρκία; Δεν κατηγορούμε τον Ερντογάν όμως. Tι συνέβη και η οικονομία πήγε τόσο χάλια; Έχω τρία παιδιά, το μικρότερο 4 ετών και αναγκάζομαι να το κλειδώνω και να το αφήνω μόνο του για να πηγαίνω να εργαστώ στα σπίτια. Δεν έχω κανέναν» είπε άλλη γυναίκα την ώρα που μία τρίτη σε κατάσταση απελπισίας δήλωσε: «Τι θα κάνουμε; Δεν θέλω να ζητιανεύω»