Πόρισμα διαρροών: Ανθρώπινο λάθος η διαρροή των θεμάτων – Τα δημοσίευσαν από παρορμητισμό

34

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδει η διοικητική έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Παιδείας την γκάφα να ανεβούν τα θέματα των εξετάσεων των υπό διορισμό εκπαιδευτικών λίγες ώρες πριν τις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας η διαρροή δεν έγινε εσκεμμένα αφού αυτή αποδίδεται σε παρορμητισμό των λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας.

Για το θέμα, ο Υπουργός Παιδείας θα προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο να διοριστεί ανεξάρτητος ερευνώντας λειτουργός που θα αναλάβει την πειθαρχική έρευνα κατά των λειτουργών του Υπουργείου που υπέπεσαν στο λάθος.

Επίσης ο Υπουργός σημείωσε πως οι υπό διερεύνηση λειτουργοί του Υπουργείου έθεσαν για λόγους ευθιξίας ενώπιον του τις παραιτήσεις τους.

Για το ευρύτερο θέμα των εξετάσεων ο Κώστας Καδής εξήγησε πως θα ζητηθεί η θέση του Γενικού Εισαγγελέα για την εγκυρότητα και την νομιμότητα των εξετάσεων.

Σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφο ο Υπουργός Παιδείας σχετικά με την διαρροή των θεμάτων του μαθήματος της Λογοθεραπίας, ο κ. Καδής δήλωσε πως: « σε περισσότερες από μία πηγές, από πρόεδρο κόμματος της αντιπολίτευσης και ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης εκφράστηκε ο προβληματισμός ότι τα θέματα του μαθήματος της Λογοθεραπίας έφτασαν στα χέρια τους πριν την εξέταση, όταν διερευνήσαμε το περιστατικό είδαμε πως ήταν παραπλανητικές οι πληροφορίες… Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι θέλουν να υποσκάψουν τη διαδικασία. Κάποιοι θέλουν να μην εφαρμοστεί αυτή η σημαντική καινοτομία, αυτή η μεταρρύθμιση που περιμένει η κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες».

Ενώ, σε ερώτηση ποιοι είναι αυτοί, ο κ. Καδής απάντησε πως πρόκειται για όσους βολεύονταν τόσα χρόνια με το σύστημα και περίμεναν να μπουν στην εκπαίδευση με τη σειρά και όχι με τα προσόντα, τις δεξιότητές τους, τις ικανότητες τους, τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους.

 

Πηγή: Reporter.com.cy