15χρονος πήρε το μοτοποδήλατο του πατέρα του και τράκαρε

Nεαρός ηλικίας 15 ετών οδηγούσε μοτοποδήλατο του πατέρα του και τράκαρε

16diam1784 1462019

Στη σύλληψη 19χρονου που οδηγούσε αυτοκίνητο με υπερβολική ταχύτητα, προχώρησαν μέλη της Αστυνομίας στη Λευκωσία, ενώ στη Λάρνακα, η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες τροχαίου ατυχήματος, κατά το οποίο νεαρός ηλικίας 15 ετών, που φέρεται να οδηγούσε μοτοποδήλατο, τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο 19χρονος συνελήφθη από μέλος του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, που λίγο μετά τις 9.30 χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια ελέγχου στην οδό Ανεξαρτησίας στο Στρόβολο, διαπίστωσε μέσω του ενσωματωμένου στο περιπολικό όχημα, συστήματος ελέγχου ταχύτητας – On Board Radar, ότι ο νεαρός οδηγούσε το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 102 χιλιομέτρων, αντί μέχρι 50 που είναι το όριο ταχύτητας.

Με το πέρας των αστυνομικών εξετάσεων, λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ κλήθηκε να παρουσιαστεί το πρωί σήμερα, ενώπιον Δικαστηρίου, για εκδίκαση της υπόθεσης οδήγησης οχήματος με υπερβολική ταχύτητα.

Νωρίτερα χθες, γύρω στις 6.20 το απόγευμα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι, σε δρόμο στην περιοχή Κιτίου, στη Λάρνακα, άγνωστος νεαρός είχε ατύχημα με μοτοποδήλατο που οδηγούσε. Στην περιοχή έσπευσαν μέλη του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού, όπου διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός είχε ήδη φύγει από το σημείο του ατυχήματος.

Από τις εξετάσεις που έγιναν στη συνέχεια από τα μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι 15χρονος, ενώ οδηγούσε το μοτοποδήλατο του πατέρα του, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και ανατράπηκε στο δρόμο.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη εκδορές στο κεφάλι. Αφού έτυχε περίθαλψης, έλαβε εξιτήριο.

Ο πατέρας του ανηλίκου ανακρίθηκε γραπτώς, σχετικά με τα μέτρα φύλαξης του μοτοποδηλάτου του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 15χρονος απέκτησε κατοχή και οδηγούσε το μοτοποδήλατο. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου.