175 Σύροι μετανάστες θέλουν να περάσουν στην ε/κ πλευρά, λέει ο “δήμαρχος” Τρικώμου

prosfyges metanastes varka Coronavirus, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Νέα Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Ανησυχία για εξέγερση των 175 Σύρων προσφύγων που έφτασαν στα κατεχόμενα στις 21 Μαρτίου και διαμένουν σε πολυκατοικίες που παραχωρήθηκαν από επιχειρηματίες στο κατεχόμενο Τρίκωμο εξέφρασε ο «δήμαρχος»,, Χασάν Σαντίκογλου.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα Κίπρις που έχει το θέμα πρωτοσέλιδα, ο κ. Σαντίκογλου ανέφερε ότι η τροφή στα εν λόγω άτομα παρέχεται από το ψευδοκράτος και οι ανάγκες σε φάρμακα καλύπτονται από τον «δήμο». Δεν υπάρχει πρόβλημα στην συνέχιση της παροχής αυτών των υπηρεσιών, ανέφερε, αλλά οι πρόσφυγες είναι ξεχασμένοι αυτή την στιγμή και αυτή η αβεβαιότητα οδηγεί σε χάος.

Καλώντας τους «κρατικούς αξιωματούχους» να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό, ο κ. Σαντίογλου ανέφερε ότι οι Σύροι δεν θέλουν να σταλούν πίσω στην Τουρκία, αφού στόχος τους είναι να περάσουν στην ε/κ πλευρά.

Εξάλλου, μιλώντας επίσης στην εφημερίδα, η Φεζιλέ Οσούμ, μέλος του ΔΣ του συνδέσμου δικαιωμάτων των μεταναστών και συντονίστρια σχεδιασμού, είπε ότι τα άτομα αυτά συμπλήρωσαν το διάστημα των 14 ημερών που έπρεπε να παραμείνουν σε καραντίνα και δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού στις εξετάσεις που υποβλήθηκαν.

Οι πρόσφυγες, είπε, φυλάττονται από την «αστυνομία» στις πολυκατοικίες που διαμένουν και δεν έχουν δικαίωμα να τηλεφωνήσουν οπουδήποτε. Σημείωσε ότι κάποιοι επικοινώνησαν με οικείους τους, προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από το μπαλκόνι και τους εμπόδισε η «αστυνομία».

«Τους απαγορεύθηκε ακόμα και να βγαίνουν στο μπαλκόνι», υποστήριξε η κ. Οσούμ, η οποία ανέφερε ότι δεν πρέπει να σταλούν πίσω στην Συρία λέγοντας ότι έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού στην ε/κ πλευρά και η μόνη τους επιθυμία είναι να πάνε εκεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 69 πρόσφυγες είναι παιδιά, οι 30 γυναίκες και οι 76 άνδρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ