175 Σύροι μετανάστες θέλουν να περάσουν στην ε/κ πλευρά, λέει ο “δήμαρχος” Τρικώμου

Ανησυχία για εξέγερση των 175 Σύρων προσφύγων που έφτασαν στα κατεχόμενα στις 21 Μαρτίου και διαμένουν σε πολυκατοικίες που παραχωρήθηκαν από επιχειρηματίες στο κατεχόμενο Τρίκωμο εξέφρασε ο «δήμαρχος»,, Χασάν Σαντίκογλου.

Σε δηλώσεις στην εφημερίδα Κίπρις που έχει το θέμα πρωτοσέλιδα, ο κ. Σαντίκογλου ανέφερε ότι η τροφή στα εν λόγω άτομα παρέχεται από το ψευδοκράτος και οι ανάγκες σε φάρμακα καλύπτονται από τον «δήμο». Δεν υπάρχει πρόβλημα στην συνέχιση της παροχής αυτών των υπηρεσιών, ανέφερε, αλλά οι πρόσφυγες είναι ξεχασμένοι αυτή την στιγμή και αυτή η αβεβαιότητα οδηγεί σε χάος.

Καλώντας τους «κρατικούς αξιωματούχους» να βρουν λύση στο πρόβλημα αυτό, ο κ. Σαντίογλου ανέφερε ότι οι Σύροι δεν θέλουν να σταλούν πίσω στην Τουρκία, αφού στόχος τους είναι να περάσουν στην ε/κ πλευρά.

Εξάλλου, μιλώντας επίσης στην εφημερίδα, η Φεζιλέ Οσούμ, μέλος του ΔΣ του συνδέσμου δικαιωμάτων των μεταναστών και συντονίστρια σχεδιασμού, είπε ότι τα άτομα αυτά συμπλήρωσαν το διάστημα των 14 ημερών που έπρεπε να παραμείνουν σε καραντίνα και δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού στις εξετάσεις που υποβλήθηκαν.

Οι πρόσφυγες, είπε, φυλάττονται από την «αστυνομία» στις πολυκατοικίες που διαμένουν και δεν έχουν δικαίωμα να τηλεφωνήσουν οπουδήποτε. Σημείωσε ότι κάποιοι επικοινώνησαν με οικείους τους, προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από το μπαλκόνι και τους εμπόδισε η «αστυνομία».

«Τους απαγορεύθηκε ακόμα και να βγαίνουν στο μπαλκόνι», υποστήριξε η κ. Οσούμ, η οποία ανέφερε ότι δεν πρέπει να σταλούν πίσω στην Συρία λέγοντας ότι έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού στην ε/κ πλευρά και η μόνη τους επιθυμία είναι να πάνε εκεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι 69 πρόσφυγες είναι παιδιά, οι 30 γυναίκες και οι 76 άνδρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Δημοτικές εκλογές: Το “έλα να δεις” στο στούντιο του ΡΙΚ για νέο Δήμο Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στο debate στο στούντιο του ΡΙΚ για τον νέο…

9 Μαΐου, 2024

Γιάννης Καρούσος: Το όραμά του για ανάπτυξη της τουριστικής εμπειρίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όραμά του για ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας μέσω μικρών και όμορφων παρεμβάσεων εισηγείται ο…

9 Μαΐου, 2024

Απεβίωσε 66χρονος κύπριος κατάδικος στις φυλακές

Κύπριος κατάδικος, ηλικίας 66 χρονών, "με σοβαρά χρόνια ιατρικά προβλήματα", παρουσίασε την Πέμπτη, επιδείνωση της…

9 Μαΐου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Αβεβαιότητα και ανησυχία ξενοδόχων για την φετινή τουριστική σεζόν

Με άγχος για τους ξενοδόχους ξεκινά η νέα τουριστική σεζόν καθώς χαμηλότερες από το 2023…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Εργασίας: Οι συμφωνίες να είναι σεβαστές από όλους για Λιμάνι Λάρνακας

Οι συμφωνίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,…

9 Μαΐου, 2024

Υπ. Υγείας: Αυξητική η τάση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες στην Κύπρο

Στην Κύπρο ο εκτιμώμενος αριθμός των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες ανέρχεται περίπου στους 1.400, συμπεριλαμβανομένων 697…

9 Μαΐου, 2024