ΥΠΕΣ για Τοπική Αυτοδιοίκηση: “Εξετάζονται διάφορα σενάρια”

67
Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης

Στην τεχνοοικονομική μελέτη για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξετάζονται διάφορα σενάρια χωρίς να υπάρχει κάτι οριστικό, λέει το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ προσθέτει ότι συνεχίζεται η διαβούλευση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «το Υπουργείο Εσωτερικών, σε σχέση με τα σενάρια/δημοσιεύματα που κυκλοφορούν αναφορικά με την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διευκρινίζει ότι στην τεχνοοικονομική μελέτη, εξετάζονται διάφορα σενάρια χωρίς να υπάρχει κάτι οριστικό, δεδομένου ότι συνεχίζεται η διαβούλευση, τόσο με τις Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων όσο και με άλλους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να οριστικοποιηθούν όλες οι πτυχές του νομοσχεδίου».

Διαβάστε επίσης:
– Συνένωση Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας και Σωτήρας-Δερύνειας-Κοινοτήτων στην επ. Αμμοχώστου
– Γ.Καρούσος: “Θανάτωση της Αγίας Νάπας σε πιθανή συνένωση με Παραλίμνι”

Παράλληλα αναφέρει ότι βασική θέση του Υπουργείου είναι ότι οι νέοι Δήμοι πρέπει να καταστούν οικονομικά και διοικητικά αυτόνομοι, με περισσότερες και πιο ουσιαστικές αρμοδιότητες, προς όφελος του πολίτη.

«Συνεπώς, προέχει ο επανακαθορισμός της σχέσης μεταξύ κεντρικού κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης, και η μείωση της εξάρτησης των Δήμων από το κεντρικό κράτος, τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά» προστίθεται.

«Οι συγχωνεύσεις των Δήμων δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι όμως, μεταξύ άλλων, το αναγκαίο μέσο για να δημιουργήσουμε μια πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ