ΚΥΠΡΟΣ: Κάλεσαν ασθενοφόρο για παιδί με αιμορραγία και τελικά… έκαναν πλάκα

184

Πόσο θράσος μπορεί να κρύβουν μέσα τους οι άνθρωποι; Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος θέσει σε κινητοποίηση μια Υπηρεσία για ένα σοβαρό περιστατικό απλά για να κάνει την πλάκα του;

Είναι κάποιες φορές που απλά αναρωτιέσαι αν όντως κάποιοι είναι άνθρωποι και έχουν μυαλό ή αν το κάνουν ξεπίτηδες για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο τους μυαλό.

Μία κλήση που έλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής η Υπηρεσία Ασθενοφόρων για παιδί που αιμορραγούσε στη Λάρνακα έθεσε άπαντες σε κόκκινο συναγερμό.

Τα περιστατικά που εμπλέκονται παιδιά είναι ίσως τα πιο ψυχοφθόρα για την Υπηρεσία και από αυτά που κόβουν την ανάσα στα πληρώματα των ασθενοφόρων, ανεξαρτήτως της πείρας και των περιστατικών που αντιμετώπισαν.

Ο άνθρωπος, αν μπορεί να λέγεται έτσι αυτός που κάλεσε την Υπηρεσία, δεν ήθελε τίποτα περισσότερο από το να κάνει την πλάκα του, να γελάσει, την ώρα που κάποιοι θα έτρεχαν για να σώσουν ένα παιδί, που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Προϊσταμένη Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας, η οποία μίλησε στον REPORTER, η κλήση για το παιδί δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ψέμα.

Όπως μας εξήγησε, ο άνθρωπος που τους κάλεσε αφού ανέφερε ότι ένα παιδάκι έπεσε από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στη Λάρνκα και αιμορραγούσε, ενω έδωσε δύο τηλέφωνα επικοινωνίας, τα οποία δεν ταίριαζαν με τις υπόλοιπες πληροφορίες που τους είχε αναφέρει.

Δεν μπορεί να εντοπιστεί

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που προχώρησε στην καταγγελία δεν μπορεί δυστυχώς να εντοπιστεί και να καταγγελθεί, αφού κάλεσε στην Υπηρεσία από απόκρυψη, ενώ τα άλλα δύο τηλέφωνα που έδωσε ήταν και αυτά στη σφαίρα της φαντασίας του.

Τέτοια περιστατικά σύμφωνα με την κ. Κωνσταντίνου συμβαίνουν μία με δύο φορές το μήνα, όμως σε κάποιες περιπτώσεις καταλαβαίνουν από το τηλέφωνο ότι πρόκειται για φάρσα, ενώ σε άλλες σπεύδουν στο σημείο και ακολούθως αντιλαμβάνονται ότι ξεγελάστηκαν.

«Μπορεί εκείνη την ώρα να έβγαινε ένα άλλο σοβαρό περιστατικό», ανέφερε η κ. Κωνσταντίνου, η οποία έκανε έκκληση όπως είμαστε όλοι πιο σοβαροί γιατί τέτοιες φάρσες μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.