2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – Που εντοπίστηκαν

Εισαγόμενα τα νέα κρούσματα - Από ποιες χώρες έφτασαν

Στιγμιότυπο 2020 04 02 18.18.07 Coronavirus

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,159 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 2 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από σύνολο 220 δειγμάτων που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Το θετικό στον ιό άτομο έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό. Συγκεκριμένα πρόκειται για Κύπριο που ήρθε από τη Σαουδική Αραβία μέσω Γερμανίας στις 6/7.

Από 361 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Συγκεκριμένα αφορά Σέρβο τουρίστα που ήρθε στην Κύπρο μέσω Βουλγαρίας στις 8/7. Παρουσίασε πιστοποιητικό από τεστ αντισωμάτων το οποίο δεν είναι αποδεκτό και υποβλήθηκε ξανά σε έλεγχο στο αεροδρόμιο.
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 56 εργαστηριακές διαγνώσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 231 εξετάσεις,
Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 102 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 48 δείγματα, και
Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 141 εργαστηριακές εξετάσεις.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,010.