30άρια και σκόνη σήμερα – Νέα πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

4AFBC24B 7D88 4C5E A4FD D01C7FBA94D0

Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες θα περιλαμβάνει για το επόμενα 24ωρα το «μενού» του καιρού, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Συγκεκριμένα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και στα δυτικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Παροδικά ωστόσο, τοπικά στα βόρεια, στα ανατολικά και στα νότια παράλια, θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά παράλια θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά παράλια θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή, αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και την Κυριακή περαιτέρω μικρή πτώση, για να κυμανθεί, κοντά και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.