600% αύξηση στη ζήτηση φωτοβολταϊκών – Πότε θα γίνουν online οι αιτήσεις

Αυξημένη είναι η ζήτηση στα φωτοβολταϊκά

9ADE372E 07BF 42A2 AB9D AE6078531A2E

Αυξημένη είναι η ζήτηση στα φωτοβολταϊκά. Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ έκανε λόγο για απότομη και ραγδαία αύξηση των αιτήσεων για φωτοβολταϊκά.

Έκανε λόγο για 600% αύξηση συγκριτικά με άλλες χρονιές. Ενδεικτικά έφερε το παράδειγμα ότι η ΑΗΚ διαχειριζόταν περί τις 200 αιτήσεις τον μήνα και τώρα δέχεται 1200 αιτήσεις. Επηρεάστηκε σημαντικά ο βαθμός απόδοσης και χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος για διαχείριση. Μέρος του προσωπικού εργάζεται υπερωριακά ενώ έγιναν μετακινήσεις.

Γίνονται ακόμη προσπάθειες απλοποίησης της διαδικασίας είπε η Εκπρόσωπος. Η ΑΗΚ δέχεται και ηλεκτρονικά τις αιτήσεις όπως σημείωσε η κ.Παπαδοπούλου αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού δεν δούλευε το σύστημα. Το πρώτο τετράμηνο του νέου έτους αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα με τη συνδρομή και του ΕΤΕΚ.

Κάποιος που θέλει να υποβάλει αίτηση θα πάει σε ένα υποκατάστημα της ΑΗΚ θα υποβάλει την αίτηση και θα καταβάλει και 250 συν το ΦΠΑ. Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται με άδεια οικοδομής, τίτλο ιδιοκτησίας ή γραπτή συγκατάθεση ιδιοκτήτη. Δίδεται διορία 45 ημερών για αποδοχή των όρων και 3 μήνες για να εγκατασταθούν και να ενωθούν τα φωτοβολταϊκά
με το σύστημα της ΑΗΚ.

Αναφορικά με όσους διαμένουν σε πολυκατοικίες η κ.Παπαδοπούλου είπε ότι υπάρχει ένα εικονικό σύστημα στο οποίο μπορεί να τοποθετηθούν σε άλλο σημείο τα πλαίσια και να εξυπηρετείται ο καταναλωτής.