9 τόνοι ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού έφτασαν τα ξημερώματα από την Κίνα

exoplismos kina Coronavirus, ιατρικός εξοπλισμός, Κίνα, Κύπρος

Έφτασαν τα ξημερώματα άλλοι 9 τόνοι ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού από την Κίνα – Με πτήση από την Κίνα και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα

Στην Κύπρο έφτασε τα ξημερώματα η νέα ποσότητα ιατρικού εξοπλισμού για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 9 τόνους εξοπλισμού που έφτασαν στην Κύπρο από την Κίνα με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα με πτήση της Aegean με ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος, σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο ιατρικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χειρουργικές μάσκες, μάσκες και στολές υψηλής προστασίας, ειδικά προστατευτικά γυαλιά και στυλεοί για τις δειγματοληψίες.

Αποτελούν μεταξύ άλλων δωρεά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Πρεσβεία της Κίνας και αγορά του Υπουργείου Υγείας.

exoplismos kina2 Coronavirus, ιατρικός εξοπλισμός, Κίνα, Κύπρος

exoplismos kina3 Coronavirus, ιατρικός εξοπλισμός, Κίνα, Κύπρος

Σε δηλώσεις του Πρόεδρος Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο των Αρμενίων στην Βουλή, που όπως είπε, είχε την βασική ιδέα και έτρεξε την όλη προσπάθεια.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα προς τον κυπριακό λαό ότι όλοι μαζί ενωμένοι σε όλα τα επίπεδα θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση.

«Θα βγούμε με αρκετή ζημιά», είπε ο πρόεδρος της Βουλής , «αλλά νικητές και η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη αν αξιοποιήσουμε αυτή την κρίση σωστά. Όταν έχουμε φίλους στο εξωτερικό, συνέχισε, που με δικά τους λεφτά με δική τους προσφορά σκέφτηκαν την Κύπρο είμαι ακόμα πιο βέβαιος ότι οι Κύπριοι θα δουλέψουν περισσότερο. 50 χιλιάδες μάσκες, 5 χιλιάδες ασπίδες προσώπου και 4 χιλιάδες ολόσωμες ιατρικές προστατευτικές στολές, είναι μια μεγάλη βοήθεια προς τον ιατρικό κόσμο, τους λειτουργούς που είναι στην πρώτη γραμμή και είναι η ελάχιστη προσφορά που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε»

Από πλευράς του, ο Εκπρόσωπος Αρμενικής Κοινότητας στην Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν ανέφερε πως η Αρμενική κοινότητα δηλώνει παρούσα σε αυτή την τεράστια προσπάθεια για την αγαπημένη μας πατρίδα Κύπρο.

«Η ευχή μου είναι», σημείωσε, «να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης το συντομότερο και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε με την βοήθεια όλων».

Σημειώνεται ότι στις 4 Απριλίου είχε φτάσει στην Κύπρο πτήση της Aegean από την Κίνα μεταφέροντας ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια Νοσηλευτήρια.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι στη νέα παραλαβή περιλαμβάνονται υψηλής προστασίας στολές και μάσκες, χειρουργικές μάσκες, ειδικά γυαλιά και swaps για τη δειγματοληψία, τα οποία θα μεταφερθούν άμεσα για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας.

Εκφράζει παράλληλα ευχαριστίες προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς και την Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο, για την προσφορά μέρους της νέας παραλαβής. Επίσης ευχαριστεί την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines και την εταιρεία ΕΛΠΕ Όμιλος Εταιρειών που χορήγησαν και τη δεύτερη πτήση που μετέφερε τον εξοπλισμό.

Εξάλλου, το Γραφείο του Εκπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας, με σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Εκπρόσωπος των Αρμενίων συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για την καταπολέμηση του COVID-19

Λόγω της μεγάλης ζήτησης και της έλλειψης επαρκούς προστατευτικού εξοπλισμού κατά τη μάχη ενάντια στην πανδημία COVID-19, όπως αναφέρεται, ο Εκπρόσωπος της Αρμενικής Κοινότητας της Κύπρου, συμμετείχε ενεργά στο συντονισμό της άφιξης στην Κύπρο του ακόλουθου προστατευτικού εξοπλισμού:

– 50.000 τεμάχια ιατρικές μάσκες
– 5.000 τεμάχια ασπίδες προσώπου
– 4.000 τεμάχια ολόσωμες προστατευτικές στολές

Σημειώνεται ότι “ο Βαρτκές Μαχτεσιάν εξασφάλισε την παροχή δωρεάν βοήθειας από τον Όμιλο CDA και επιχειρηματίες συνεργάτες του Ομίλου. Με την πολύτιμη βοήθεια του Δημήτρη Συλλούρη, Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, συντόνισε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες ώστε ο προστατευτικός εξοπλισμός να φτάσει στην Κύπρο μαζί με όλες τις άλλες ιατρικές προμήθειες που πρόσφερε η κινεζική κυβέρνηση. Οι ιατρικές προμήθειες έφθασαν σήμερα στο αεροδρόμιο Λάρνακας”, προστίθεται.

«Οι Υπηρεσίες Υγείας μας, αξίζουν την υποστήριξη και την ευγνωμοσύνη της κοινότητας μας για όλα όσα κάνουν μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του COVID-19. Τους ευχαριστούμε θερμά για την προσπάθεια, τη φροντίδα και τις ώρες που διαθέτουν στη μάχη κατά της πανδημίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:cyprustimes