Accept: «Δεν μπορεί ένας υπαξιωματικός να ανοίγει τον οχετό του…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Tο περιστατικό με τα ρατσιστικά και ομοφοβικά βίντεο υπαξιωματικού της ΕΦ, σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος Accept – Λοατκι Κύπρου, Νικόλας Τρύφων

3F032BBA 2735 414A B149 DB00ABC6C460

Για το απαράδεκτο και καταδικαστέο περιστατικό με τα ρατσιστικά και ομοφοβικά βίντεο υπαξιωματικού της ΕΦ, σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος Accept – Λοατκι Κύπρου, Νικόλας Τρύφων, ο οποίος μίλησε για καταγγελίες που αφορούν εκφοβισμούς, βασανισμούς και σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται εθνοφρουροί.

Αρχικά ανέφερε ότι αποτελεί ποινικό αδίκημα αυτό που συνέβη. «Αποφασίσαμε εμείς ως Accept να ετοιμάσουμε ένα ερωτηματολόγιο για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στον στρατό».

Συμπλήρωσε ότι διάλεξαν 20 περιπτώσεις από αυτές που έλαβαν. «Δείχνει την κατάσταση της Εθνικής Φρουράς και αποτελεί αντανάκλαση της κοινωνίας».

Τόνισε ότι θέλουν να προλάβουν τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν. «Αυτές οι ρητορικές αφήνουν στίγματα, αφήνουν νεαρά άτομα σε μια ευάλωτη κατάσταση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκφραστούν».

Επεσήμανε ότι στο στρατό υπάρχει το καψώνι. «Δεν μπορεί ένας υπαξιωματικός να ανοίγει τον οχετό του και να εκφράζει τα σωθικά του όπως θέλει».
Ο κ. Τρύφων συμπλήρωσε ότι είναι μια ανήθικη πράξη. «Δεν καταλαβαίνω την ανάγκη ο καθένας να βγαίνει και να εκφράζει την άποψη του. Στην ελεύθερη έκφραση υπάρχουν περιορισμοί. Παροτρύνουν τον κόσμο προς λεκτική και σωματική βία».

Υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα η νομοθεσία δεν έχει εφαρμοστεί. «Υπήρξε ρητορική μίσους από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, Μητροπολίτες και Βουλευτές», είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν μπορεί ένα παιδί να περνά όλα αυτά τα φαινόμενα της κοινωνίας και μετά να περιμένουμε μια υγιής κοινωνία σε ένα κράτος δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης στάλθηκε την Τρίτη στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.