Άφησαν μαθήτρια εκτός σχολείου χωρίς επιτήρηση – Η μητέρα καταγγέλλει

Το τέστ για κορωνοϊό στο οποίο είχε υποβληθεί λίγο νωρίτερα σε ιδιωτικό χημείο, δεν έγινε αποδεκτό.

mathitria ΑΝΗΛΙΚΗ, Δημοτική Εκπαίδευση, επιτήρηση, Καταγγελία, Μαθητές, ΤΕΣΤ

Εκτός του χώρου του σχολείου της έμεινε χθες 9χρονη μαθήτρια, σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας της, καθώς το τεστ για κορωνοϊό στο οποίο είχε υποβληθεί λίγο νωρίτερα σε ιδιωτικό χημείο, δεν έγινε αποδεκτό. Το πιο ανησυχητικό δε, είναι ότι η μητέρα αναφέρει ότι το παιδί έμεινε χωρίς επιτήρηση και εκτεθειμένο σε κινδύνους, να κοιτάζει από την περίφραξη και να κλαίει.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, το μήνυμα από το χημείο καθυστέρησε να αποσταλεί, κάτι για το οποίο ενημέρωσε σχετικά η μητέρα, η οποία λίγο αργότερα ενημέρωσε και για το αρνητικό αποτέλεσμα που έφτασε στο κινητό της.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει η μητέρα, χθες στις 7:15π.μ. μετέβη σε ιδιωτικό χημείο για τεστ κορωνοιού για την κόρη της και ακολούθως μετέβη στο σχολείο. Όταν έφτασε δεν είχε ακόμα την απάντηση του χημείου και αφού εισήλθε με το παιδί σε περιφραγμένο χώρο, ενημέρωσε σχετικά μία από τις δασκάλες που έλεγχαν τα τεστ. Έπειτα, αναφέρει ότι δόθηκαν οδηγίες στο παιδί να προχωρήσει στην είσοδο και να περιμένει με αποτέλεσμα η ίδια να αποχωρήσει.

Σε μερικά λεπτά η μητέρα έλαβε το μήνυμα με το αρνητικό αποτέλεσμα από το χημείο και ενημέρωσε τηλεφωνικά το σχολείο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, ενημερώθηκε από το σχολείο ότι δεν ήταν αποδεκτό το μήνυμα και σε ερώτηση εάν το παιδί βρισκόταν μέσα στην τάξη, φέρεται να μην έλαβε απάντηση. Τότε, η μητέρα επέστρεψε στο σχολείο και όπως καταγγέλλει εντόπισε το παιδί έξω από την περίφραξη να κλαίει, χωρίς επιτήρηση. Αναφέρει δε, ότι η δικαιολογία που δόθηκε ήταν πως «όλοι ήταν απασχολημένοι».

philenews.com