Αυτές είναι οι αποφάσεις του Υπουργικού

Συνήλθε το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη

D4A5D4EC 1481 426E A1EC 22891CE308F3

Συνήλθε το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Πριν από τη συνεδρία το σώμα τήρησε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη των Τουρκοκύπριων συμπατριωτών μας που χάθηκαν κατά τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην Τουρκία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει τη θλίψη και την οδύνη του για το θλιβερό συμβάν που έπληξε την τουρκοκυπριακή κοινότητα εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Κυβέρνησης προς τους συγγενείς τους.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση ποσού ύψους 500 χιλιάδων Ευρώ για την κάλυψη αναγκών των σεισμόπληκτων στη Συρία και την Τουρκία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τα αναθεωρημένα Σχέδια για παραχώρηση οικονομικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς, αγροβιοτέχνες και επαναγκατασταθέντες γεωργούς και αγροβιοτέχνες. Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον Επίτροπο Προεδρίας, προέβη σε σχετικές διαβουλεύσεις με τους Κοινοτάρχες των χωριών όπου διαβιούν εγκλωβισμένοι και επανεγκατεσταθέντες, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διευκόλυνση της εφαρμογής των Σχεδίων, έτσι ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικά σε σχέση με το σκοπό που εξυπηρετούν.

Επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de-minimis) στους επαγγελματίες αλιείς του αλιευτικού καταφυγίου ποταμού Λιοπετρίου για το έτος 2022 ως αντισταθμιστικό μέτρο για τις επιπτώσεις που συνεπάγονται τα έργα διαμόρφωσης του εν λόγω αλιευτικού καταφυγίου.