Αυτές είναι οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις για στρατιωτικές σχολές

Αυτές είναι οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις για στρατιωτικές σχολές

6FFA6A01 5820 4FDB AC84 B0673A294199

Τις ημερομηνίες για τις προκαταρκτικές εξετάσεις για εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, θα διεξαχθεί από Υγειονομική Επιτροπή στο 106 ΣΝΕ (Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας), που εδρεύει στο Στρατόπεδο Β. ΚΑΠΟΤΑ, (ΒΜΗ), στην Αγλαντζιά, από 27 Μαρτίου 2023 – 7 Απριλίου 2023, η Υγειονομική Εξέταση.

Η προσέλευση θα γίνεται από τις 08:00 π.μ. μέχρι τις 10:00π.μ. (μετά τις 10:00 π.μ. δεν θα γίνεται αποδεκτός κανένας).

Αμέσως πριν την Yγειονομική Eξέταση, θα αναρτηθεί κατάλογος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας για τον ακριβή χρόνο προσέλευσης των υποψηφίων.

Το Υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι δεν θα σταλούν προσωπικές επιστολές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αθλητική Δοκιμασία θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Απριλίου 2023 στο Αθλητικό Λύκειο Κύκκου Β’, στη Λευκωσία για όλους τους υποψηφίους/ες οι οποίοι/ες θα έχουν κριθεί κατάλληλοι/ες από την Υγειονομική Επιτροπή κατά την υγειονομική εξέταση.

Κατάλογος των επιτυχόντων στην Υγειονομική Εξέταση θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας.

Αμέσως πριν την Αθλητική Δοκιμασία, θα αναρτηθεί κατάλογος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας για τον ακριβή χρόνο προσέλευσης των υποψηφίων.

Η κολύμβηση θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Απριλίου 2023 στο Κολυμβητήριο Αγλαντζιάς για τους υποψηφίους/ες των Στρατιωτικών Σχολών Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) Τμήμα Ιπταμένων και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), οι οποίοι θα έχουν κριθεί κατάλληλοι/ες από την Υγειονομική Επιτροπή.

Η Ψυχοτεχνική Δοκιμασία θα διεξαχθεί για όλους τους υποψήφιους/ες, οι οποίοι/ες θα έχουν πετύχει στην Αθλητική Δοκιμασία, την Πέμπτη  20.04.2023,  και ώρα 9:00 π.μ., στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου (τηλ. 22814700).

Η εξέταση διαρκεί περίπου 2 ώρες.  Πέρας προσέλευσης 8:45 π.μ.  Οι υποψήφιοι/ες θα  πρέπει να φέρουν μαζί τους πένες χρώματος μπλε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υποψήφιοι/ες που έχουν υποβάλει αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για διεκδίκηση θέσης για εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, πρέπει να  προσέλθουν στους χώρους των εξετάσεων τις ημέρες και ώρες που έχουν καθοριστεί.

Αυτοί θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν μαζί τους το Δελτίο Ταυτότητάς τους για να γίνουν δεκτοί. Απουσία τους από τις προκαταρκτικές εξετάσεις ακυρώνει αυτόματα την υποψηφιότητά τους για εισαγωγή στα πιο πάνω Ιδρύματα/Σχολές.

Τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών εξετάσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας (www.mod.gov.cy) μέχρι τις 12.05.2023.

Πηγή: ΚΥΠΕ