Αυτή είναι η απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη στην επιστολή Παπαδόπουλου – Αυτούσια η επιστολή

"Για υστάτη φορά επαναλαμβάνω πως είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου, παραιτούμενος του αξιώματος που ο λαός μου έχει εμπιστευθεί, αν διαπιστωθεί πως εμπλέκομαι σε οποιανδήποτε περίπτωση διαφθοράς ή παράνομη πράξη ή έδειξα ανοχή σε οποιανδήποτε ενέργεια που ζήμιωσε ή ζημιώνει τα δημοσιονομικά του κράτους"

Papadopoulos ptd επιστολή, Νικόλας Παπαδόπουλος, Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, σε απάντηση της επιστολής του κ. Παπαδόπουλου, ημερομηνίας 17 Δεκεμβρίου 2020, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου. Ο Πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι η έκθεση της Επιτροπής Καλογήρου και το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής θα δοθούν στη δημοσιότητα, ύστερα από συνεννόηση με τον Εισαγγελέα, με προσωρινή εξαίρεση υποθέσεις για τις οποίες προκύπτουν ποινικά αδικήματα και με απόλυτο σεβασμό στις πρόνοιες του νόμου για προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Στην επιστολή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δίνει εμπεριστατωμένες απαντήσεις αναφορικά με όλα τα θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στη δική του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ειδικότερα για τους λόγους που επικαλέστηκε για να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει τις εξουσίες και αρμοδιότητες του Γενικού Ελεγκτή, με αφορμή το θέμα των πολιτογραφήσεων και την επιμονή του κ. Παπαδόπουλου για να του παραδοθούν φάκελοι καθώς και τις γνωματεύσεις του Εισαγγελέα, τις οποίες, όπως σημειώνει, αν παραγνωρίσει, θα ήταν επαλήθευση αυτών για τα οποία κατηγορείται, δηλαδή αλαζονεία και ετσιθελισμός.

Δείτε την επιστολή εδώ