Αυτοί οι δρόμοι επηρεάστηκαν λόγω παγετού-Συνεχίζονται οι βροχές και τα χιόνια

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού, επηρεάζονται αρκετοί δρόμοι των ορεινών περιοχών

A0FFF307 6966 44FF A42C C4C77BC22800

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού, επηρεάζονται αρκετοί δρόμοι των ορεινών περιοχών. Ως εκ τούτου ανοιχτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς είναι οι δρόμοι:

Καρβουνά – Τροόδους

Προδρόμου – Τροόδους

Πλατρών – Τροόδους

Πεδουλά – Προδρόμου

Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς

Προδρόμου – Λεμύθου

Κακοπετριάς – Καρβουνά

Κύκκου – Πεδουλά

Κύκκου – Σταυρούτης Ψώκας

Κακοπετριάς – Σπηλιών

Προδρόμου – Πλατρών

Πεδουλά – Μουτουλλά

Κάμπου – Τσακίστρας

Κύκκου – Γερακιών

Κάμπου – Κάτω Πύργου

Στις υπόλοιπες περιοχές και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες, δεν παρατηρείται οποιοδήποτε πρόβλημα, που να επηρεάζει σοβαρά την τροχαία κίνηση. Σε ορισμένες περιοχές ωστόσο, λόγω εργασιών πιθανόν να επηρεάζεται η ομαλή διακίνηση των οχημάτων. Δείτε εδώ τους δρόμους που επηρεάζονται από την διεξαγωγή εργασιών.

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή σε όσους θα διακινηθούν στο οδικό δίκτυο. Καλούνται επίσης να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα σήματα τροχαίας, για αποφυγή οδικών συγκρούσεων.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά παράλια, αλλά ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα δυτικά και τα βόρεια. Σταδιακά, θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ενώ τοπικά στα ημιορεινά ενδέχεται να πέσει χιονόνερο. Το Σάββατο, αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ενώ τοπικά στα ημιορεινά ενδέχεται να πέσει χιονόνερο.

Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Κυριακή και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 23 εκατοστά.