Αυξημένη ροή ασθενών με ιογενείς λοιμώξεις στα δημόσια νοσηλευτήρια

Αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται από το κοινό κρυολόγημα

6E4A2199 011B 460F A74B CB077201B7B1

Αυξημένη το τελευταίο διάστημα είναι η ροή ασθενών με ιογενείς λοιμώξεις στα δημόσια νοσηλευτήρια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, προσθέτοντας ότι παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη πληρότητα σε όλες τις παιδιατρικές κλινικές λόγω των ιογενών λοιμώξεων.

«Συνεχίζεται να έχουμε μια αυξημένη ροή ασθενών με ιογενείς λοιμώξεις στα νοσηλευτήρια μας. Όσον αφορά το RSV (ιός που επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα) στον παιδικό πληθυσμό συνεχίζουμε να έχουμε αυξημένες ροές και εισαγωγές παιδιών με βρογχιολίτιδες ή πνευμονίες. Επιπρόσθετα βλέπουμε ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που ταλαιπωρείται από το κοινό κρυολόγημα και άλλες ιογενείς λοιμώξεις που καταλήγουν στα δημόσια νοσηλευτήρια για θεραπεία», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα στον παιδικό πληθυσμό. Όπως ανέφερε ο κ. Χαριλάου, «όλες οι παιδιατρικές κλινικές παρουσιάζουν μια αυξημένη πληρότητα τον τελευταίο ενάμισι μήνα λόγω της έξαρσης του RSV».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει μια σταθεροποίηση για να υπάρξει μείωση στις εισαγωγές παιδιών στα νοσηλευτήρια.

Σε σχέση με τον COVID 19, ο κ. Χαριλάου είπε ότι «έχουμε ένα σταθερό αριθμό ασθενών, είμαστε στους 74. Υπάρχει μια μικρή αύξηση όσον αφορά τους νοσηλευόμενους στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είμαστε στους επτά αυτή την στιγμή».

Πηγή: ΚΥΠΕ