Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε δύο σχολεία της Λεμεσού – Ανησυχία στους αρμόδιους

Το ένα σχολείο έμεινε κλειστό, ενώ στο άλλο πήγαν μόλις 30-40 μαθητές

Screenshot 2021 02 24 145917 Coronavirus

Αναστάτωση προκάλεσαν αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού σε προσωπικό και μαθητές δυο σχολείων των Κάτω Πολεμιδιών, με την Σχολική Εφορεία να βρίσκεται σε κινητοποίηση. Δεν παρουσιάστηκαν σήμερα μαθητές στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου καθώς και οι πλείστοι μαθητές του ΙΖ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κάτω Πολεμιδιών, Ανδρέας Θεοδώρου, η Σχολική Εφορεία ενημερώθηκε για περιστατικά κορωνοϊού στα δυο σχολεία από την περασμένη Πέμπτη, δίνοντας οδηγίες για κλείσιμο αιθουσών και απολύμανση χώρων.

Χθες, συνέχισε, διαπιστώθηκε ότι από τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν μαθητές και δάσκαλοι, υπήρχαν περισσότερα περιστατικά κορωνοϊού, με αποτέλεσμα σήμερα να μην παρουσιαστεί κανένας μαθητής στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου, ενώ μόλις 30 με 40 μαθητές παρουσιάστηκαν στο ΙΖ Δημοτικό Αγίου Νικολάου.

«Η εκπαίδευση γίνεται μέσω της εφαρμογής Teams, υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία και εκεί όπου απουσίαζαν εκπαιδευτικοί, λόγω κορωνοϊού, έχουν αντικατασταθεί από το Υπουργείο Παιδείας», συμπλήρωσε.

Ήδη, σήμερα το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η απολύμανση του Β’ Δημοτικού και προχωρούμε και με το ΙΖ Δημοτικό, ανέφερε ο κ.Θεοδώρου, προσθέτοντας πως, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Σύνδεσμο Γονέων και τις διευθύνσεις των σχολείων «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτό το θέμα, που πραγματικά μας έχει αναστατώσει όλους».

Την ίδια ώρα τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού. Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ανέφερε τέλος πως, εν αναμονή των νέων εργαστηριακών εξετάσεων σε προσωπικό και μαθητές που δηλώθηκαν ως στενές επαφές, θα στηριχθούν και οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πώς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα δυο σχολεία.