Αύξηση ενδιαφέροντος και κρατήσεων από Bρετανούς για διακοπές στην Κύπρο

Ποιους μήνες αφορούν οι περισσότερες κρατήσεις Βρετανών για διακοπές στην Κύπρο

42D1BA5A 8CAA 4244 9249 43FB7892FA4E Βρετανοί, διακοπεΣ, Κύπρος

Αύξηση ενδιαφέροντος και κρατήσεων προς την Κύπρο καταγράφηκε στη Βρετανία μετά από την ανακοίνωση του Υφυπουργού Τουρισμού για υποδοχή πλήρως εμβολιασθέντων τουριστών από την 1η Μαΐου χωρίς την υποχρέωση για διαγνωστικά τεστ και καραντίνα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Observer, οι περισσότερες κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων και μεγάλων εταιρειών ταξιδιών αφορούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Παρά το προαναγγελθέν άνοιγμα της Κύπρου από το Μάιο, οι κρατήσεις για εκείνον το μήνα είναι πολύ λίγες. Όπως έχουν επισημάνει ταξιδιωτικοί πράκτορες στο ΚΥΠΕ, η βρετανική κυβέρνηση έχει ορίσει ως νωρίτερη πιθανή ημερομηνία για να επιτραπούν τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό τη 17η Μαΐου, επομένως οι ενδιαφερόμενοι κοιτούν τα πακέτα διακοπών που αφορούν το καλοκαίρι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι τα σχέδια τους δεν θα ανατραπούν.

Εκπρόσωπος της Tui δήλωσε ότι, «η Κύπρος πάντα ήταν αγαπημένος προορισμός για τους πελάτες μας και έχουμε δει μια πραγματική άνοδο στις κρατήσεις».

Η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι οι αναζητήσεις για Κύπρο στη σελίδα της αυξήθηκαν κατά 1/4 την Πέμπτη και πως ο χρόνος που οι επισκέπτες έμεναν στις σελίδες των διαθεσίμων ξενοδοχείων ήταν αυξημένος κατά 40%, κάτι που σημαίνει ότι ήταν πιθανότερο να κάνουν κράτηση.

Παράλληλα, ο διαδικτυακός Independent φιλοξένησε ένα αφιέρωμα στο φαγητό, την ιστορία, τη φύση, τον καιρό και τις παραλίες της Κύπρου, αν και δεν κάνει καμία επισήμανση για την απαγόρευση της απευθείας μετάβασης από τη Βρετανία στα κατεχόμενα, στα οποία αναφέρεται ως «Βόρεια Κύπρο».

Αντίστοιχο αυξημένο ενδιαφέρον καταγράφεται και για την Πορτογαλία, που επίσης ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δέχεται εμβολιασθέντες επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί οργανισμοί αναφέρουν ότι το προβάδισμα στις κρατήσεις έχει η Ελλάδα, καθώς ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είχε επίσης δηλώσει ότι οι Βρετανοί θα είναι ευπρόσδεκτοι όταν επιτραπούν τα διεθνή ταξίδια αναψυχής με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία.