Αυξήθηκε 1,9% η απασχόληση στην Κύπρο το β΄ τρίμηνο

Kαι κατά 5,2% οι ώρες εργασίας

b b b ergasia

Κατά 1,9% αυξήθηκε η απασχόληση στην Κύπρο το 2ο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ενώ οι πραγματικές ώρες εργασίας σημείωσαν ποσοστιαία αύξησης 5,2%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας για την απασχόληση, το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταν κατά το 2ο τρίμηνο του 2022 υπολογίζεται στα 458.706 άτομα, εκ των οποίων 408.922 είναι υπάλληλοι και 49.786 αυτοαπασχολούμενοι.

Οι σημαντικότερες ποσοστιαίες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στους τομείς των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (NACE I), της Ενημέρωσης Και Επικοινωνίας (NACE J), της Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (NACE L) και του Χονδρικού και Λιανικού εμπορίου, Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών (NACE G).

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, οι πραγματικές ώρες εργασίας για το 2ο τρίμηνο του 2022 υπολογίζονται στις 207.154 χιλιάδες, με ποσοστό αύξησης 5,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Οι σημαντικότερες ποσοστιαίες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στους τομείς των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (NACE I), των Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (NACE R), Άλλων Δραστηριοτήτων Παροχής Υπηρεσιών (NACE S), της Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (NACE L) και των Διοικητικών και Υποστηρικτικών Δραστηριοτήτων (NACE N).

ΚΥΠΕ