ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αντιμέτωποι με χρεοκοπία πολλοί καταστηματάρχες

Τί λέει η πρόεδρος καταστηματαρχών Αγίας Νάπας

2875685 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, καταστήματα, Οικονομία

Τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων τριάντα ετών βιώνει το λιανεμπόριο, δηλώνει η πρόεδρος του συνδέσμου καταστηματαρχών Αγίας Νάπας Μαρία Χατζηχρήστου, τονίζοντας πως ιδιαίτερα η περιοχή μας αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

«Είμαστε μια επαρχία η οποία κατά βάση βασίζεται στον τουρισμό, αναφέρει η κ. Χατζηχρήστου, τονίζοντας πως στο 90% των οικογενειών έχουν μέλη που εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και ενδεχομένως αυτή την περίοδο να είναι άνεργοι».

«Τα προβλήματα στην περιοχή μας είναι πολύ σοβαρά, όπως αναφέρει, και πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα αποφάσεις, ειδικά για τα ενοίκια».

Εφιάλτης για τους επιχειρηματίες τα ενοίκια.

«Τα ενοίκια είναι πάρα πολύ ψηλά, εξηγεί η πρόεδρος, αν αναλογιστεί κανείς ότι τους έξι μήνες τα καταστήματα είναι κλειστά, επομένως τα έξοδα πρέπει να καλυφθούν με κέρδη μισού χρόνου. Φέτος το μισό καλοκαίρι έφυγε και σίγουρα μέσα σε μόλις 2-3 μήνες τα ενοίκια δεν θα μπορούν να καλυφθούν. Είναι πολλές οι επιχειρήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με την χρεοκοπία και άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλείες τους».

Ο σύνδεσμος καταστηματαρχών Αγίας Νάπας, συμφωνα με την πρόεδρο έχει προχωρήσει σε κάποια διαβήματα, όμως όπως αναφέρει η ίδια μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση.

«Στείλαμε κάποιες επιστολές, λέει η κ. Χατζηχρήστου, ζητούμε τις επιχορηγήσεις που δικαιούμαστε, αλλά ακόμα δεν έχουμε λάβει καμιά βοήθεια πέρα από τη χρηματοδότηση των υπαλλήλων. «Αυτό, αναφέρει, δεν είναι βοήθεια. Βοήθεια είναι να δούμε πως μπορούμε να ρίξουμε κάτω τα ενοίκια, ειδικά για φέτος.