ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αποζημίωση 155 χιλιάδων… 36 χρόνια μετά

dikastiria 1 0 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, αποζημίωση, Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Το 1984 το Κτηματολόγιο τους πρόσφερε μηδενική αποζημίωση για απαλλοτρίωση μέρους του ακινήτου τους για τη δημιουργία δρόμου. Τώρα, 36 χρόνια μετά, δικαστήριο τους αποζημίωσε με 155 χιλιάδες ευρώ για την απαλλοτρίωση εκείνη.

Συγκεκριμένα, στις 19/10/1984 απαλλοτριώθηκε μέρος τεμαχίου στην Αγία Νάπα με σκοπό τη διαπλάτυνση του οδικού δικτύου. Το Επαρχιακό Κτηματολόγιο Αμμοχώστου απέστειλε στους ιδιοκτήτες του ακινήτου προσφορά για μηδέν αποζημίωση για την απαλλοτρίωση μέρους του ακινήτου τους. Οι ιδιοκτήτες, εφόσον ήταν μηδενική η προσφορά της αποζημίωσης, δεν έκαναν καμία ενέργεια και έβαλαν την προσφορά τους στο συρτάρι, μη διεκδικώντας άλλη αποζημίωση.

Το 2013, μετά που εξασφάλισαν και νομική συμβουλή από τον δικηγόρο τους Μιχάλη Α. Δειλινό, αποφάσισαν να καταχωρήσουν αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, με σκοπό να διεκδικήσουν έστω και με 29 χρόνια καθυστέρηση, δίκαιο ποσό αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση του μέρους του ακινήτου τους το 1984.

Μετά από εφτά χρόνια δικαστικής διαμάχης, εκδόθηκε πρόσφατα απόφαση από το Δικαστήριο Αμμοχώστου με την οποία δικαιώθηκαν μετά από 36 χρόνια, αφού τους επιδικάστηκε το ποσό των €155.000.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος