ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Ψάχνουν πυροσβέστες για τον νέο σταθμό

fire2 3 1 ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Νέα Αμμοχώστου, προσλήψεις, Πυροσβέστες

Πυροσβεστική υπηρεσία: Ψάχνουν εδώ και τώρα πυροσβέστες – Προτεραιότητα οι Σταθμοί σε Βασιλικό και μετά σε Αγία Νάπα

H προσπάθεια κάλυψης των κενών θέσεων στην Αστυνομία συμπαρασύρει και την Πυροσβεστική. Η Offsite είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η ευαίσθητη αυτή Υπηρεσία που ειδικά το καλοκαίρι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή «αιμορραγεί» αφού υπάρχουν 109 κενές θέσεις.

Η Πυροσβεστική αναμένει ως «μάνα εξ ουρανού» τις προσλήψεις των 113 αστυνομικών και πυροσβεστών τη Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020. Όπως πληροφορείται η Offsite, από τις τελευταίες εξετάσεις του 2019 προκύπτουν 56 θέσεις πυροσβεστών.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Πυροσβεστική δεν θα καλύψει όλες τις ανάγκες της αλλά ίσως θα ενισχυθεί με 25 -30 θέσεις. Η κάλυψη αυτών των θέσεων αποτελεί μια ένεση για την Υπηρεσία αλλά τα κενά θα παραμείνουν. Είναι επίσης άγνωστο πόσες ακόμα θέσεις θα δοθούν στην Πυροσβεστική μετά τις εξετάσεις στην Αστυνομία της 29ης Αυγούστου ή όποτε αυτές γίνουν τελικά.

Με την πρόσληψή τους οι νέοι πυροσβέστες θα τύχουν ταχύρρυθμης εκπαίδευσης στη Σχολή Πυροσβεστών στο Καϊμακλί και μετά από τρεις εβδομάδες θα επανδρώσουν πυροσβεστικούς σταθμούς.

Προτεραιότητα το Βασιλικό

Μέγιστη προτεραιότητα για την Πυροσβεστική αποτελεί η επάνδρωση του Πυροσβεστικού Σταθμού στο Βασιλικό το οποίο θα αποπερατωθεί Οκτώβριο ή Νοέμβριο πλησίον του Ενεργειακού Κέντρου Σημειώνεται ότι ο Πυροσβεστικός Σταθμός στο Βασιλικό ήταν η βασική παράμετρος για την πρόσληψη των 56 πυροσβεστών.

Απ’ εκεί και πέρα σε αναζήτηση βρίσκονται άλλες 56 θέσεις αφού σε βάθος τριετίας θα ανεγερθεί Πυροσβεστικός Σταθμός στην Αγία Νάπα που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής Κοκκινοχωριών. Ο Σταθμός κρίνεται απόλυτα αναγκαίος κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαθέτει 15 επανδρωμένους πυροσβεστικούς Σταθμούς παγκύπρια και 19 αγροτικούς. Από τους αγροτικούς δυο εξ αυτών στην περιοχή Σολέας (Ευρύχου) και στο Στρουμπί λόγω της φύσης των περιοχών να λειτουργούν επί 24ωρης βάσης.

Πηγή: Offsite