Άγρια καταδίωξη – 17χρονος ισχυρίζεται ότι πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Ανήλικος καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης

554ABC43 3824 4158 8E66 5B786214E0CE

Ανήλικος καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε από πυροβολισμό αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Λεμεσό το βράδυ της Τρίτης (13/12).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, λήφθηκε πληροφορία για μεγάλη ομάδα νεαρών στον Ύψωνα, οι οποίοι έκαιγαν κάλαθους, πετούσαν πέτρες και είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα. Όταν έφτασαν στο σημείο δύο περιπολικά, παρέμειναν σε κάποια απόσταση, αναμένοντας ενισχύσεις λόγω του μεγάλου αριθμού των νεαρών.

Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν την αστυνομία, έριξαν προς το περιπολικό μολότοφ, η οποία εξερράγη στην οροφή. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ένα όχημα από πίσω τους, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς αλλά ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε και κατάφερε να διαφύγει.

Όταν εντοπίστηκε η ιδιοκτήτρια του οχήματος, ανέφερε ότι βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μαζί με τον 17χρονο γιο της, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού.

Ο νεαρός εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό και διαπιστώθηκε ότι έφερε μικρή εκδορά 2 εκατοστών, η οποία εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να προκλήθηκε από πυροβολισμό.

Ο νεαρός αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί κατά πόσον ο τραυματισμός του έχει προκληθεί από πυροβολισμό.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: sigmalive