Άγρια καταδίωξη 23χρονου – Εκκρεμούσε εναντίον του ένταλμα σύλληψης

Μετά την άγρια καταδίωξη του ζήτησε από τους αστυνομικούς συγγνώμη

7b8281277f4a824acbc93d013481afd4 7

Υπό κράτηση τέθηκε τα ξημερώματα 23χρονος, το όχημα του οποίου ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη στη Χλώρακα. Διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης για διάρρηξη.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου σήμερα το πρωί στις 03:30 μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλημάτων Πάφου βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία στην περιοχή Χλώρακας, όταν αντιλήφθηκαν όχημα να κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα κινώντας τις υποψίες του αστυνομικού. Στην σκηνή κλήθηκαν επιπρόσθετα περίπολα για την ανακοπή του, αφού σε σήμα αστυνομικού να σταματήσει για έλεγχο το όχημα, δεν σταμάτησε και ξεκίνησε αναπτύσσοντας ταχύτητα να διαφύγει.

Ακολούθως το εν λόγω όχημα κατευθύνθηκε με αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, ενώ ο οδηγός του που φορούσε μαύρη κουκούλα, πέρασε με κόκκινους σηματοδότες και μονοδρόμους για να διαφύγει της σύλληψης. Μετά από καταδίωξη το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε στη Χλώρακα, αφού προσέκρουσε σε όχημα.

Ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, όμως οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποίησαν. Μετά τη σύλληψή του ο ύποπτος ζήτησε συγνώμη από τα μέλη της δύναμης.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 23χρονο, μόνιμο κάτοικο Πάφου, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για διάρρηξη που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε Ινστιτούτο Αισθητικής, στην Χλώρακα.

Η συγκεκριμένη διάρρηξη μετά από μελέτη του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, διαπιστώθηκε, όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου ότι φέρεται να έγινε με δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 19 ετών που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία και ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες. Εναντίον του 19χρονου καταχωρήθηκε μάλιστα υπόθεση στο Δικαστήριο στις 15.2.22, και  εν αναμονή της σύλληψης του 23χρονου που έγινε κατορθωτή τα ξημερώματα.

Έκτοτε ο 23χρονος καταζητείτο και για την διάρρηξη αυτή. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου κατά την έρευνα που έγινε στο όχημα που οδηγείτο από τον 23χρονο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ένα μαχαίρι αλλά και άλλα αντικείμενα για τα οποία ο φερόμενος ύποπτος δεν μπορούσε να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Ο 23χρονος τέθηκε υπό κράτηση, μεταξύ άλλων, για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτηρίου και κλοπής, μαχαιροφορίας, παράνομης κατοχή περιουσίας, αντίστασης κατά της νόμιμης σύλληψης,  επίθεσης εναντίον των αστυνομικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και διάφορες τροχαίες παραβάσεις. Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

Πηγή ΚΥΠΕ