ΑΗΚ:Τέλος για κάποιους οι μειώσεις – Ποιοι εξαιρούνται και έως πότε

ahk 0

Η μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10% λόγω της πανδημίας φτάνει στο τέλος της.

Πιο συγκεκριμένα, η μείωση του 10% για τους μηνιαίους πελάτες ίσχυε έως το τέλος Αύγουστου, ενώ για τους διμηνιαίους πελάτες έως το τέλος Σεπτεμβρίου του 2020.

Με πιο απλά λόγια, οι καταναλωτές θα μπορούν να επωφεληθούν της μείωσης μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ οι επιχειρήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Να ξεκαθαρίσουμε πως σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, όσοι καταναλωτές έχουν ενταχθεί στο ειδικό σχέδιο και προχωρούν με μηνιαία πληρωμή του λογαριασμού τους, θεωρούνται και είναι διμηνιαίοι πελάτες, σημειώνοντας πως και για αυτούς – όπως και για άλλους καταναλωτές – θα ισχύει η μείωση του 10% στους λογαριασμούς μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την κα. Παπαδοπούλου, που μίλησε στην Offsite, μέσω αυτών των μειώσεων, η ΑΗΚ έχει επιστρέψει στην κυπριακή κοινωνία περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, ανά δίμηνο.

Να υπενθυμίσουμε πως η μείωση εφαρμόστηκε για τους μηνιαίους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων γινόταν τέλος Μαρτίου 2020 και για τους διμηνιαίους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού η καταμέτρηση των οποίων γινόταν από την 1η Απριλίου 2020.

Πηγή: Offsite