Αιμορραγία εκατομμυρίων για συναλλαγές στα κατεχόμενα – «Δύσκολο να ελεγχθεί»

«Η κοινωνία ευρύτερα στο θέμα του Κυπριακού έχει εφησυχαστεί και το πρόβλημα με τα καύσιμα είναι δύσκολο να το ελεγχθεί»

2C1C3D3F 4C9A 41B4 98B4 02145FD2C442

Για τη νέα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου μίλησαν στο Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Κώστας Χριστοφίδης Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ και ο κ. Μιχάλης Φλωρεντιάδης οικονομολόγος.

«Η πολιτική κατεύθυνση που έχει δοθεί από τις Βρυξέλλες είναι πρώτα εξοικονόμηση και από εκεί και πέρα πόσο ο καθένας κάνει διαχείριση των ενεργειακών του αναγκών.  Να δούμε πώς θα αντιδράσουν δηλαδή τι εξοικονόμηση μπορούν να κάνουν και μετά πώς διαχειρίζονται το αυξημένο κόστος λειτουργίας τους» ανέφερε ο κος Χριστοφίδης.

«Έχουμε όντος μια αύξηση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές λόγω των προθέσεων της ΟΠΕΚ να μειώσει γύρω στο ένα εκατομμύριο βαρέλια την παραγωγή της. Από το εκατομμύριο που έχει ανακοινώσει η ΟΠΕΚ δεν αναμένεται να είναι ολόκληρο το πόσο» ανέφερε ο κος Φλωρεντιάδης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι την τιμή του πετρελαίου επηρεάζουν και ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κυρώσεις στη Ρωσία και στο ρωσικό πετρέλαιο όπως και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της βενζίνης στα κατεχόμενα.

«Είναι ένα σοβαρό θέμα, γνωστό στην κοινωνία ξέρουμε ότι το καύσιμο που πωλείται στα κατεχόμενα δεν είναι αυτό που εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν αυτοί που έχουν κινηθεί νομικά εναντίον της Δημοκρατίας» ανέφερε ο κος Χριστοφίδης.

«Η κοινωνία ευρύτερα στο θέμα του Κυπριακού έχει εφησυχαστεί και το πρόβλημα με τα καύσιμα είναι δύσκολο να το ελεγχθεί.  Ο κόσμος που βάζει καύσιμα από τα κατεχόμενα υφίσταται την ταλαιπωρία στα οδοφράγματα τα οποία λειτουργούν με κάποιες καθυστερήσεις. Η ευαισθησία μας για τα προβλήματα που φέρνει η μη επίλυση του Κυπριακού είναι επιλεκτική. Όταν αρχίζουν και βλάπτουν την δική μας τσέπη αρχίζουμε να παραπονιόμαστε» ανέφερε ο κος Φλωρεντιάδης.