ΑΚΕΛ προς Κυβέρνηση: Σταματήστε να εμποδίζετε τη μείωση φόρων στο ρεύμα και τα καύσιμα

Η ανακοίνωση του κόμματος

b akel

«Την ώρα που οι τσέπες του κόσμου αδειάζουν μέρα με τη μέρα, τα ταμεία του κράτους και των εταιριών ενέργειας γεμίζουν με απροσδόκητα έσοδα. Για αυτό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες συζητούν κι εφαρμόζουν πλαφόν στις τιμές, μείωση του ΦΠΑ, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, τονίζοντας «στην Κύπρο όμως συμβαίνει το αντίθετο. Η κυβέρνηση και ο Συναγερμός όχι μόνο δεν παίρνουν τέτοια μέτρα, αλλά εμποδίζουν και αυτά που ψηφίζει η πλειοψηφία της Βουλής».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Την ώρα που οι τσέπες του κόσμου αδειάζουν μέρα με τη μέρα, τα ταμεία του κράτους και των εταιριών ενέργειας γεμίζουν με απροσδόκητα έσοδα. Για αυτό σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες συζητούν κι εφαρμόζουν πλαφόν στις τιμές, μείωση του ΦΠΑ, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας. Στην Κύπρο όμως συμβαίνει το αντίθετο. Η κυβέρνηση και ο Συναγερμός όχι μόνο δεν παίρνουν τέτοια μέτρα, αλλά εμποδίζουν και αυτά που ψηφίζει η πλειοψηφία της Βουλής.

Η κυβέρνηση και ο Συναγερμός οφείλουν μια ξεκάθαρη απάντηση στην κυπριακή κοινωνία. Θα αποσύρουν ή όχι τις αναφορές του Προέδρου για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, νομοθεσίες δηλαδή που ψήφισε η Βουλή πλην, βεβαίως, του Συναγερμού; Πότε θα συναισθανθούν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα του κυπριακού λαού με την ακρίβεια που ροκανίζει μισθούς και συντάξεις;

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Νίκο Αναστασιάδη να αποσύρει εδώ και τώρα τις αναφορές του που εκκρεμούν ενώπιον του Ανωτάτου, ώστε να μειωθούν οι φορολογίες και να ανακουφιστεί η κοινωνία.