Ακυρώθηκε το 95% των γάμων και των βαπτίσεων

«Έχουμε ζητήσει από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου και του προσωπικού.»

ap20363310011776 ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ, ΓΑΜΟΙ

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες διοργανωτές εκδηλώσεων αφού το 95% των γάμων και βαφτίσεων έχει ακυρωθεί όχι μόνο λόγω των περιοριστικών μέτρων αλλά και λόγω των χιλιάδων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΕΠΕΚ), Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, «όχι μόνο τα μέτρα που επέβαλε πρόσφατα η Κυβέρνηση, αλλά και η ραγδαία ανάπτυξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, μας έκλεισαν εντελώς». «Ποιο ζευγάρι θα τελέσει γάμο και όλοι να είναι καθήμενοι», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι τώρα με την κατάσταση κάποιος από τους συμμετέχοντες, νύφη, γαμπρός, κουμπάρα, νονά, θα είναι θετική στον ιό. «Έτσι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί με αποτέλεσμα να είμαστε ανοικτοί – κλειστοί».

Ο κ. Μωσαϊκός αναφέρθηκε στην περίπτωση γάμου που τώρα αναβλήθηκε για τρίτη φορά, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού «γι’ αυτό και αναγκαζόμαστε να κάνουμε και τους ψυχολόγους», πρόσθεσε.

Κατά τον ίδιο, έχουμε ζητήσει από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου και του προσωπικού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΕΚ πρόσθεσε ότι όλα είναι στην ψυχολογία του κόσμου. «Ποιος θα ήθελε να παρευρεθεί σε μεγάλες συναθροίσεις, φοβούμενος ότι θα κολλήσει με τον ιό; Ζητούμε να μας κλείσουν και να μας στηρίξουν οικονομικά». Επίσης, τόνισε ότι όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πλην ορισμένων εξαιρέσεων, έχουν ακυρωθεί μέχρι και τον Μάρτιο. Με πέντε χιλιάδες κρούσματα την ημέρα, ποιος θα δώσει προσκλητήριο, διερωτήθηκε. Τέλος πρόσθεσε ότι το 24ωρο rapid test, στο οποίο πρέπει να υποβάλλονται από σήμερα (χθες) όλοι όσοι θα παραβρεθούν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους επιχειρηματίες του κλάδου. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η απαγόρευση του χορού, αφού δεν γίνεται γάμος χωρίς γλέντι.

Σημειώνεται ότι σήμερα αντιπροσωπεία του Συνδέσμου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για να θέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω πανδημίας αλλά και των παράνομων υποστατικών.

philenews.com