Αλλαγή σκυτάλης στην Αστυνομία – Σήμερα η τελετή διορισμού

5347dc2b6a28f6c647cd470dd7ddd8e2 ανάληψη καθηκόντων, αρχηγός αστυνομίας, Αστυνομία

Καθήκοντα αναλαμβάνουν σήμερα ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου και ο νέος Υπαρχηγός της Δύναμης, Χρήστος Μαυρή.

Η τελετή διορισμού θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στο Προεδρικό Μέγαρο και η τελετή ανάληψης καθηκόντων στις 12.30 στον προαύλιο χώρο του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Όπως μεταδόθηκε από το ΣΙΓΜΑ, o δρόμος για τον νέο αρχηγό δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς αναλαμβάνει τα ηνία σε μια δύσκολη για την δύναμη περίοδο κυρίως εξαιτίας της υποστελέχωσης και των ελλείψεων.

Το ίδιο ισχύει και για τον νέο υπαρχηγό, Χρήστο Μαυρή, ο οποίος θα αποτελέσει το δεξί χέρι του νέου αρχηγού αστυνομίας. Και οι δύο είναι κάτοχοι πτυχίου νομικής ενώ ο Στέλιος Παπαθεοδώρου είναι κάτοχος και μεταπτυχιακού στην δημόσια διοίκηση.

Ο νέος υπαρχηγός υπηρετεί στις τάξεις της αστυνομίας από το 1984. Κατέχει τη θέση του βοηθού αρχηγού τα τελευταία χρόνια καθώς διετέλεσε και βοηθός επιχειρήσεων προτού καταλήξει βοηθός αρχηγός επιχειρήσεων. Αφυπηρετεί από τις τάξεις της δύναμης το 2022. Από εκεί και πέρα 2 θέσεις βοηθών αρχηγών, αναζητούν νέα πρόσωπα.

Πηγή: Sigmalive