Άλλαξαν οι όροι εργοδότησης στα ξενοδοχεία

Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε όλα τα ξενοδοχεία, δήλωσε στον ACTIVE και στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ ο Γ.Δ. του ΠΑΣΥΞΕ Ζαχαρίας Ιωαννίδης, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν αλλάξει οι όροι εργοδότησης προκειμένου να τερματιστεί η συνήθεια να κλέβει ο ένας επιχειρηματίας τουρισμού προσωπικό του άλλου και να επαναλαμβάνεται.

«Υπάρχει δυστυχώς πρόβλημα υποστελέχωσης με καταρτισμένο προσωπικό αλλά και προσωπικό βοηθητικών καθηκόντων. Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, ώστε να αξιοποιηθούν εκείνες οι άμεσες λύσεις για να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στον τουρίστα του 20ου αιώνα».

Υπάρχει ανάγκη, ανέφερε ο κύριος Ιωαννίδης, για έμψυχο δυναμικό σε όλα τα ξενοδοχεία. Καταρτισμένο ή ημικαταρτισμένο προσωπικό συμπλήρωσε, λέγοντας όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνούν απευθείας με τα ξενοδοχεία και σίγουρα θα απορροφηθούν αν υπάρχει θέληση για εργασια.

Μεγαλύτερες ανάγκες εντοπίζονται στις θέσεις τραπεζοκόμων, βοηθών κουζίνας, μπάρμαν, καμαριέρων, κηπουρών και άλλες βοηθητικές θέσεις.

Ο κύριος Ιωαννίδης ανέφερε ότι είναι καθοριστική χρονιά για τον τουρισμό και ήδη εισερχόμαστε στην περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου και οι ξενοδόχοι έχουν αναβαθμίσει το προϊόν τους.

Μεγιστοποιούνται οι κίνδυνοι διοχέτευσης τουριστών στα κατεχόμενα

Το θέμα αυτό άπτεται και των βασικών αρχών της ελεύθερης διακίνησης τις οποίες δεν έχουμε δικαίωμα να αποποιηθούμε ανέφερε ο Γ.Δ. του ΠΑΣΥΞΕ, εξηγώντας ότι όσο δεν επιλύεται το Κυπριακό, τόσο μεγιστοποιούνται οι κίνδυνοι να προσφεύγουν οι τουρίστες στα κατεχόμενα ιδιαίτερα και με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας, στη βάση της οποίας γίνονται οι συναλλαγές στα κατεχόμενα και οι τιμές των προϊόντων είναι ακόμα πιο δελεαστικές.

«Γίνονται συντονισμένες ενέργειες, οι οργανωμένοι τουλάχιστον τουριστικοί πράκτορες να μην περιλαμβάνουν στις διαφημίσεις τους τα ξενοδοχεία των κατεχομένων και να αποτρέπεται έτσι η ομαδική διοχέτευση στους σφετεριστές των περιουσιών μας στα κατεχόμενα».

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ήδη συμβαίνει

Από το Μάιο ανέφερε ο κύριος Ιωαννίδης έχει αρχίσει ο τουρισμός και σε ετήσια βάση έχει σημειώσει αύξηση κατά 50% καθώς οι αφίξεις κατά τη χειμερινή περίοδο έχουν διπλασιαστεί.

Στόχος είπε, είναι να καταστεί η Κύπρο ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Πηγή: Philenews